Όπως αναμενόταν, η Apple αποκάλυψε σήμερα στα πλαίσια του συνεδρίου WWDC 2015, τη νέα έκδοση του OS X για τους υπολογιστές Mac, η οποία έχει την ονομασία El Capitan.

Οι περισσότερες αλλαγές σύμφωνα με την Apple έχουν γίνει στο παρασκήνιο,με έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων, με 1.4x πιο γρήγορο χρόνο φόρτωσης των εφαρμογών, ενώ η εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών γίνεται δύο φορές πιο γρήγορα. Όσοι χρησιμοποιούν το mail client του λειτουργικού, θα δουν ότι τα πρώτα mail φορτώνουν πλέον στο μισό χρόνο, ενώ η εμφάνιση ενός pdf στο Preview, γίνεται τέσσερις φορές πιο γρήγορα.

 

6e51d25076166afb4eabfa14daa3028e5c05da31_expanded_large.jpg

 

Στις υπόλοιπες αλλαγές ξεχωρίζει το Spotlight το οποίο αναλαμβάνει να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με αυτό που ψάχνετε σε περισσότερα μέρη, συμπεριλαμβανομένου πληροφοριών όπως ο καιρός και σκορ αγώνων. Πιο εύκολη γίνεται η δημιουργία πολλαπλών desktop έτσι ώστε ο χρήστης να έχει περισσότερο χώρο για τα παράθυρα του, κάνοντας αρκετά εύκολη τη μεταφορά ανάμεσα στις ανοιχτές εφαρμογές που τον ενδιαφέρουν.

 

Από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες στο OS X El Capitan είναι η λειτουργία Split View η οποία είναι παρόμοια με τη λειτουργία Snap View των Windows 8, και η οποία τοποθετεί δύο ενεργά παράθυρα δίπλα δίπλα, με το χρήστη να μπορεί να ελέγξει το πόσο χώρο θα καταλαμβάνει στην οθόνη.

 

2015-06-08_2026.jpg

 

Καλύτερες επιδόσεις περιμένουμε στα παιχνίδια, με τo Metal api να έρχεται μετά το iOS και στο OS X, δίνοντας καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια κάνοντας καλύτερη χρήση της κάρτας γραφικών που περιλαμβάνεται στον υπολογιστή, με άμεση πρόσβαση στη GPU.

 

Το OS X El Capitan είναι διαθέσιμο από σήμερα σε ειδική δοκιμαστική έκδοση για προγραμματιστές, με μια δοκιμαστική έκδοση να είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο. Η τελική έκδοση αναμένεται το Φθινόπωρο, και η οποία θα διατεθεί και πάλι δωρεάν.

 

Link.png Site: OS X El Capitan