Με σχετικό δελτίο τύπου, η Nintendo έκανε γνωστό ότι το Super Mario Run, όπως αναμενόταν από πολλούς, έχει κάνει τεράστια επιτυχία.

Η Ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι έχει κατέβει από το App Store της Apple περισσότερες από 40 εκατομμύρια φορές τις τελευταίες τέσσερις μέρες, και αυτό σημαίνει ότι το ρεκόρ που κατείχε το Pokémon GO έσπασε. Πέρα από το ότι το παιχνίδι “κατεβαίνει” σαν τρελό, το Super Mario Run επίσης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των εφαρμογών στο App Store στην κατηγορία “Free” σε 140 διαφορετικές αγορές σε όλο τον κόσμο, και το κυριότερο, βρίσκεται στο Top 10 της λίστας των “Top Grossing” apps σε 100 αγορές στο App Store!

 

Η επιτυχία πάντως δεν αποτελεί έκπληξη για διάφορους λόγους. Καταρχήν πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι που δημιούργησε η Nintendo για την πλατφόρμα των φορητών συσκευών (mobile), ενώ επιπλέον είναι ένα… Super Mario, δηλαδή βασίζεται στην πλέον επιτυχημένη εμπορικά σειρά παιχνιδιών της Nintendo. Σημαντικό ρόλο πρέπει να έπαιξε και η συνεργασία της Ιαπωνικής εταιρεία με την Apple από άποψη διαφήμισης και marketing, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του App Store ένας τίτλος βρίσκεται σε κάθε slide. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η εφαρμογή δεν κυκλοφόρησε για Android, κάτι που δεν φαίνεται να ενοχλεί την Nintendo.

 

Τέλος, αν και το παιχνίδι φαίνεται σαν δωρεάν τίτλος στο App Store, κάτι που αναμφισβήτητα δελεάζει πολλούς, στην συνέχεια –και πιο συγκεκριμένα μετά από τρία levels- ζητάει από όλους να πληρώσουν για να συνεχίσουν το παιχνίδι. Η στρατηγική από ότι φαίνεται λειτουργεί περίφημα για την Nintendo αν και η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει νούμερα για τα έσοδα κ.λπ.

 

Link.png Site: GSMArena