Η Gamescom, η μεγαλύτερη ευρωπαική έκθεση για videogames, ξεκίνησε επίσημα σήμερα με την πρωινή παρουσίαση της Microsoft ενώ πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε αυτή της Sony με σημαντικές πληροφορίες για το λανσάρισμα του PlayStation 4.

Η πιο σημαντική είναι αναμφισβήτητα η ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας η οποία θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 29 Νοεμβρίου με τιμή €399 όπως γνωρίζουμε ήδη. Η κυκλοφορία του PlayStation 4 θα γίνει αρχικά σε 32 χώρες, αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν του Xbox One στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Μάλιστα ο αριθμός προπαραγγελιών όπως ανακοινώθηκε έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

 

Στις υπόλοιπες ανακοινώσεις, το Gran Turismo 6 θα κυκλοφορήσει φέτος και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου, στην ώρα του για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές ενώ όσοι πραγματοποιήσουν ετήσια συνδρομή στο PlayStation Plus τον επόμενο μήνα, θα λάβουν τρεις μήνες επιπλέον. Αίσθηση προκάλεσε και η αναγγελία του remake του Shadow of the Beast, ενός από τους κλασσικούς τίτλους που άφησαν εποχή στην Amiga και το Sega Mega Drive.

 

 

Η Sony προχώρησε ακόμα σε παρουσίαση της δυνατότητα Remote Play με το παιχνίδι Assasin's Creed IV του PlayStation 4 να γίνεται stream στην οθόνη του PS Vita, επιτρέποντας στο χρήστη να το παίξει από τη φορητή κονσόλα.

 

Παράλληλα η Sony προχώρησε και στη μείωση τιμής του PlayStation 3 με χωρητικότητα 12GB, το οποίο θα κοστίζει πλέον €199. Η εταιρεία δίνει την ευκαιρία σε όσους προμηθευτούν τη ψηφιακή έκδοση του Call Of Duty Ghosts και του Battlefield 4, να αγοράσουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια στο PlayStation 4 σε σημαντικά μειωμένη τιμή.

 

Link.png Site: http://blog.eu.playstation.com/[/url]']PlayStation Blog

 

Ενημέρωση: Σύμφωνα με νέα επίσημη πληροφόρηση, η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις αρχικές χώρες που θα κυκλοφορήσει το PlayStation 4 στις 29 Νοεμβρίου.

 

Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς (στις 15 Νοεμβρίου) καθώς και η Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Την ίδια ημερομηνία το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει και σε 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής οι οποίες είναι οι εξής: Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Μεξικό, Παναμάς, και Περού.