Από τα πλέον επίσημα χείλη, τον επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, τον Andrew House, έχουμε την επιβεβαίωση ότι η Sony θα κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον ένα νέο PlayStation με πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από το PlayStation 4.

Όμως αν και οι προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για παρουσίαση του νέου PlayStation με κωδική ονομασία Neo την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια της έκθεσης E3, κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει όπως διευκρίνισε ο House. Οι δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους της Sony έγιναν στα πλαίσια συνέντευξης του στην ιστοσελίδα των Financial Times, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

 

Η νέα κονσόλα σύμφωνα με τον House δε θα αντικαταστήσει αλλά θα «συμπληρώνει» το PlayStation 4, με τα δύο μοντέλα να κυκλοφορούν παράλληλα καθόλ. Επιπλέον ο House επιβεβαίωσε ότι όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4 θα μπορούν να αναπαραχθούν από τη νέα κονσόλα όπως άλλωστε ανέφεραν και οι πρώτες πληροφορίες.

 

Φυσικά δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε η Sony θα παρουσιάσει το διάδοχο στην ουσία του PlayStation 4, κάτι που πιθανότατα οφείλεται σε στρατηγική κίνηση και αφού ακούσει πρώτα τις ανακοινώσεις της Microsoft για το Xbox, την προσεχή Δευτέρα στις 7.30μμ.

 

Link.png Site: http://www.ft.com/cms/s/aca45ff2-2ea0-11e6-bf8d-26294ad519fc,Authorised=false.html?siteedition=uk&_i_location=http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Fcms%2Fs%2F0%2Faca45ff2-2ea0-11e6-bf8d-26294ad519fc.html%3Fsiteedition%3Duk&_i_referer=&classification=conditional_standard&iab=barrier-app#axzz4BB26vhAz[/url]']Financial Times