Αν και γνωρίζουμε αναλυτικά τις δυνατότητες που θα προσφέρει το ανανεωμένο Dasboard του επερχόμενου Xbox One, ένα νέο video που δημοσίευσε η Microsoft, μας δείχνει τις κύριες λειτουργίες της νέας κονσόλας σε συνδυασμό πάντα με το Kinect.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε το άνοιγμα εφαρμογών, την αναπαραγωγή παιχνιδιών και ταινιών αλλά και πως ο χρήστης μπορεί να πλοηγείται ανάμεσα τους χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές τις οποίες αναγνωρίζει το Kinect και το οποίο συμπεριλαμβάνεται με κάθε Xbox One.

 

Αναλυτικά στο βίντεο βλέπουμε το Xbox One να ανοίγει με μια φωνητική εντολή και συνδέεται στο λογαριασμό του χρήστη μόλις τον αναγνωρίσει η κάμερα του Kinect. Στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σε ένα μενού που μοιάζει αρκετά με αυτό που υπάρχει ήδη στο Xbox 360 και είναι γεμάτο με Live tiles. Με την κατάλληλη φωνητική εντολή ο χρήστης μπορεί να κάνει αναπαραγωγή βίντεο, να δει ποιοι φίλοι του παίζουν ένα παιχνίδι και άμεσα να συμμετέχει και αυτός μαζί τους. Στη συνέχεια μπορεί να δώσει εντολή να γίνει εγγραφή σε βίντεο του παιχνιδιού και το οποίο να ανέβει και πάλι με φωνητική εντολή, στην κατάλληλη υπηρεσία που έχει επιλεχθεί από πριν.

 

Επιπλέον βλέπουμε και τις multitasking δυνατότητες του Xbox One και κυρίως την εμφάνιση δύο εφαρμογών σε μία οθόνη όπως την αναπαραγωγή ενός τηλεοπτικού καναλιού, με το χρήστη να έχει ανοίξει τον Internet Explorer και να πλοηγείτε σε ιστοσελίδες. Όπως γνωρίζουμε, το Skype έρχεται προεγκατεστημένο στο Xbox One με το χρήστη να μπορεί να απαντά σε κλήσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια που παίζει ένα παιχνίδι ή βλέπει τηλεόραση και με ποιότητα HD στη βιντεοκλήση.

 

 

Το Xbox One κυκλοφορεί στις 22 Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 29 Νοεμβρίου σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δεν περιλαμβάνεται όμως η Ελλάδα χωρίς να υπάρχουν νεώτερες πληροφορίες.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/10/28/5037506/xbox-one-dashboard-demo-video[/url]']TheVerge