Μια ακόμη σημαντική εφαρμογή της Google είναι έτοιμη να ανανεωθεί ριζικά, στα πλαίσια της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που ακολουθεί η εταιρεία με την κυκλοφορία του Android 5.0 Lollipop.

Έτσι μετά την εφαρμογή του Gmail, σειρά παίρνει η εφαρμογή του ημερολογίου η οποία όπως φαίνεται και στο βίντεο, ακολουθεί τους σχεδιαστικούς κανόνες του Material Design τους οποίο αναμένεται να δούμε σε όλο και περισσότερες android εφαρμογές το επόμενο διάστημα.

 

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του Calendar app είναι η μεγαλύτερη ευκολία στη δημιουργία ή την επεξεργασία ημερολογιακών γεγονότων καθώς και στην εμφάνιση τους αφού η εφαρμογή μπορεί αυτόματα να προσθέσει απευθείας από το email σας στο ημερολόγιο, γεγονότα που αφορούν πτήσεις, κρατήσεις ή συναυλίες.

 

Επιπλέον επιτρέπει την αυτόματη συμπλήρωση των πληροφοριών που εισάγετε όπως στην περίπτωση κάποιας τηλεφωνικής επαφής ή κάποιας κοντινής τοποθεσίας. Καλύτερη εμφάνιση έχει πλέον και η ατζέντα με τα προσεχή ραντεβού σας με μεγάλα χρωματιστά backgrounds τα οποία είναι σχετικά με το γεγονός (πχ συναυλία) κάτι που έχουμε δει και σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

 

Η νέα έκδοση της εφαρμογής Calendar είναι αρχικά διαθέσιμη για συσκευές που "τρέχουν" την έκδοση Android 5.0 Lollipop, με τη Google να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσω Play Store και μια ακόμη έκδοση για όλες τις συσκευές που στηρίζονται στην έκδοση 4.1 και άνω. Η έκδοση αυτή έχει ήδη διαρρεύσει και μπορείτε να την κατεβάσετε από το παρακάτω σύνδεσμο.

 

 

Τέλος η Google αναφέρει ότι το νέο Calendar app θα κυκλοφορήσει σύντομα και στο iPhone, διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά.

 

File.png Download: Google Calendar

Link.png Site: Google Blog