Πιο σοβαρά γίνονται τα σχέδια της Google για την εικονική πραγματικότητα, ανακοινώνοντας το Daydream μία VR πλατφόρμα η οποία ενσωματώνεται πλήρως στην επόμενη έκδοση του Android με την κωδική ονομασία N.

Σε επίπεδο hardware, το Daydream θα υποστηρίζεται από smartphones που θα έχουν την πιστοποίηση "Daydream ready", και τα οποία θα διαθέτουν το απαραίτητο hardware για να τρέχουν εφαρμογές και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας. Χωρίς να προχωρήσει σε πιο αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες, το πιθανότερο είναι τα smartphones που θα είναι συμβατά για την πλατφόρμα, να διαθέτουν υψηλή ανάλυση 2K, γρήγορο επεξεργαστή και μνήμη άνω των 3GB. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, πολλές εταιρείες του χώρου όπως η Samsung, η Huawei, η Xiaomi, η LG, η HTC κ.α, θα έχουν συμβατά smartphones στην αγορά ακόμα και το Φθινόπωρο όταν αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα το Android N.

 

Εκτός από το smartphone, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν και ένα συμβατό VR σύστημα , για το οποίο η Google ήταν έτοιμη να μοιραστεί μονάχα ένα αρχικό σχεδιασμό, με την κυκλοφορία του hardware να ακολουθεί μέσα στο έτος, όχι μόνο από την ίδια αλλά και από τρίτους κατασκευαστές οι οποίοι έχουν ήδη στα χέρια τους τις απαραίτητες προδιαγραφές.

 

vrplaystore.jpg

 

Περνώντας στο λογισμικό, κάθε συμβατό smartphone θα διαθέτει ένα Play Store αποκλειστικά για εφαρμογές και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, το οποίο θα εμφανίζεται μόλις ο χρήστης συνδέσει το Daydream VR σύστημα. Στις εφαρμογές θα περιλαμβάνονται υπηρεσίες της Google ειδικά τροποποιημένες για χρήση με VR συστήματα όπως το Street View, το YouTube, το Google Photos κ.α. Παράλληλα θα υπάρχουν και παιχνίδια όπως το Need for Speed No Limits, με περισσότερες ανακοινώσεις να ακολουθούν μέχρι την επίσημη κυκλοφορία.