Η τεχνολογία Leap Motion 3D η οποία παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2012 και άφησε πολλά στόματα ανοιχτά, ετοιμάζεται να πάρει τον επόμενο μήνα το δρόμο προς την εμπορική διάθεση, με την ASUS να ανακοινώνει την ενσωμάτωση της σε μελλοντικά της συστήματα.

Το Leap Motion 3D είναι ένα περιφερειακό το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο ενός υπολογιστή με τη χρήση χειρονομιών (gestures) στα πρότυπα του Kinect χωρίς την αναγνώριση κινήσεων του σώματος αλλά των χεριών με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα.

 

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για ενσωμάτωση της τεχνολογίας Leap Motion σε συγκεκριμένους φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζια συστήματα που θα κυκλοφορήσει η ASUS μέσα στο χρόνο, περιλαμβάνοντας τη σειρά All-In-One PC's. Το app store της Leap Motion το οποίο διαθέτει εφαρμογές ειδικά βελτιστοποιημένες για χρήση με το περιφερειακό, θα βρίσκεται προεγκατεστημένο σε κάθε σύστημα της ASUS.

 

Η ASUS είναι ο πρώτος OEM κατασκευαστής που θα ενσωματώσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, κάτι που αναμένεται να αλλάξει μέσα στο χρόνο με παρόμοιες συμφωνίες και με άλλες εταιρείες. Παράλληλα η εταιρεία δε κρύβει τα σχέδια ενσωμάτωσης της τεχνολογίας σε tablets, αυτοκίνητα ακόμα και σε smartphones αφού δεν αποτελεί "βαρίδι" για τους σύγχρονους επεξεργαστές.

 

 

Link.png Site: ']theverge.com

Link.png Site: https://leapmotion.com/']Leapmotion.com