Εκτός από το Zenfone Zoom, η ASUS παρουσιάζει στη CES και ένα δεύτερο πολύ ενδιαφέρον smartphone στο οποίο συγκλίνουν οι δύο πλατφόρμες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας της Google.

Ο λόγος για το Zenfone AR το οποίο αποτελεί το πρώτο smartphone που υποστηρίζει παράλληλα την πλατφόρμα Project Tango (AR) και DayDream (VR). Σε ότι αφορά την υποστήριξη του Project Tango, στο πίσω μέρος βρίσκουμε τους απαραίτητους τρεις αισθητήρες που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του όλου συστήματος.

 

Ο πρώτος είναι υπεύθυνος για τον υπολογισμό του βάθους στο χώρο, ο δεύτερο αναλαμβάνει τον εντοπισμό κίνησης ενώ ο τρίτος αισθητήρας αναλαμβάνει την τρισδιάστατη χαρτογράφηση του χώρου σε πραγματικό χρόνο. Ο συνδυασμός και των τριών αισθητήρων επιτρέπει την αναπαραγωγή συμβατών παιχνιδιών και εφαρμογών από το Play Store αν και για την ώρα ο αριθμός τους δε ξεπερνά τα 35.

 

Στο πρώτο παράδειγμα που είδαμε κατά την παρουσίαση της συσκευής, η εφαρμογή της GAP δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει το ρούχο που τον ενδιαφέρει και αφού αυτός δώσει τις απαραίτητες διαστάσεις, να το εμφανίσει στον πραγματικό του χώρο, επιτρέποντας του να το δει από όλες τις πιθανές γωνίες. Ένα δεύτερο demo αφορούσε το παιχνίδι Hot Wheels και τη δημιουργία μιας ενδιαφέρουσας εικονικής πίστας σε πραγματικό χρόνο και πάντα στο πραγματικό περιβάλλον του χρήστη, με τη συσκευή να εμφανίζει όλες τις λεπτομέρειες.

 


gallery_286955_3598_139265.jpg

 


Περνώντας στο κομμάτι της εικονικής πραγματικότητας, το Zenfone AR υποστηρίζει πλήρως την πλατφόρμα Daydream της Google καθώς και όλα τα συμβατά συστήματα κράνη. Στο Play Store υπάρχουν ήδη αρκετές εφαρμογές και κυρίως παιχνίδια που δίνουν μια ξεχωριστή εμπειρία στον χρήστη, και σύμφωνα με τη Google τη φετινή χρονιά θα δούμε αρκετές περισσότερες προτάσεις.

 

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Zenfone AR είναι μια κορυφαία συσκευή και μάλιστα είναι η πρώτη που έρχεται με 8GB μνήμη, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά συναντάμε οθόνη 5,7 ιντσών Super AMOLED η οποία καταλαμβάνει το 79% της εμπρόσθιας όψης, ανάλυση 1440 x 2560, ενώ οι λήψεις απλών φωτογραφιών γίνεται με ανάλυση 23MP. Κυκλοφορεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την ASUS να μην έχει καταλήξει ακόμα στην τιμή.