Το μέλλον της BlackBerry έχει πολλές ομοιότητες με μια σαπουνόπερα, με το νέο επεισόδιο να φέρνει και πάλι αρκετές ανακατατάξεις και εξελίξεις.

Με χθεσινή της ανακοίνωση, η BlackBerry δημοσιοποίησε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων εξαγοράς από κοινοπραξία που ηγείται η Fairfax Financial η οποία αποτελεί παράλληλα και έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα αδυναμίας εύρεσης των 4.7 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς.

 

Το σχέδιο B της BlackBerry περιέχει και πάλι την Fairfax Financial, με τις δύο εταιρείες να ανακοινώνουν επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων στη BlackBerry με συμμετοχή θεσμικών επενδυτών και στην οποία η Fairfax θα συμμετέχει με 250 εκατομμύρια δολάρια.

 

Στις εξελίξεις, περιλαμβάνεται και η παραίτηση του Thorsten Heins από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της BlackBerry, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον John Chen, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Chen αναφέρει ότι στις προθέσεις του δεν περιλαμβάνεται το κλείσιμο του τμήματος παραγωγής συσκευών της Καναδικής εταιρείας παρά τις τεράστιες ζημιές που αυτό παρουσιάζει.

 

Link.png Site: http://press.blackberry.com/financial/2013/blackberry-receives-investment-of-u-s---1-billion--from-fairfax-.html[/url]']BlackBerry Pres