Έξοδος για τη Samsung από την αγορά των εκτυπωτών, και εξαγορά του σχετικού τμήματος από την HP (Hewlett Packard) που κυριαρχεί στο χώρο.

Το τίμημα της εξαγοράς σύμφωνα με τις δύο εταιρείας έφτασε το 1.05 δισ. δολάρια, με την HP να αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή θα τη βοηθήσει να φέρει την αλλαγή στη βιομηχανία των φωτοαντιγραφικών η οποία «δεν έχει καινοτομήσει εδώ και δεκαετίες». Μάλιστα η εταιρεία προσθέτει ότι τα φωτοαντιγραφικά είναι «περίπλοκα μηχανήματα με δεκάδες ανταλλακτικά που συνήθως απαιτούν αναποτελεσματική υποστήριξη και συντήρηση».

 

Η εξαγορά του τμήματος εκτυπωτών της Samsung, είναι η μεγαλύτερη στην οποία έχει προχωρήσει η HP όλα τα χρόνια στα οποία έχει παρουσία στο συγκεκριμένο χώρο. Για το σκοπό αυτό η Samsung θα δημιουργήσει μια νέα ξεχωριστή εταιρεία που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά το τμήμα εκτυπωτών της εταιρείας συμπεριλαμβανομένου και των 6.000 υπαλλήλων που εργάζονται σ' αυτό, και το οποίο θα πουληθεί στη συνέχεαι εξ' ολοκλήρου στην HP.

 

Τέλος, η Samsung θα εξακολουθήσει να πουλάει εκτυπωτές στην Κορέα με τη δική της ονομασία, όμως οι εκτυπωτές αυτοί θα κατασκευάζονται από την HP.

 

Link.png Site: TheVerge