Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Μόναχο, στη Γερμανία, η Huawei ανακοίνωσε το Mate 9, το οποίο διαθέτει μεταλλική κατασκευή και ενσωματώνει οθόνη LCD IPS 5,9 ιντσών ανάλυσης 1080p που προστατεύεται από γυαλί που σχηματίζει καμπύλη στις άκρες (2.5D).

Όπως και ο προκάτοχος του, έτσι και το νέο μοντέλο ελαχιστοποιεί σημαντικά τα περιθώρια γύρω από την οθόνη, κάνοντας το κράτημα με το ένα χέρι μια εύκολη διαδικασία συγκριτικά με άλλα smartphones που διαθέτουν παρόμοια μεγάλη οθόνη. Σ' αυτό βοηθάει και το πάχος της συσκευής στα 7,9 χιλιοστά αλλά και το βάρος της το οποίο δε ξεπερνά τα 190 γραμμάρια.

 

Το Huawei Mate 9 βασίζεται στο Kirin 960 SoC της HiSilicon (θυγατρική της Huawei), το οποίο ενσωματώνει dual quad-core επεξεργαστή, με ένα τετραπύρηνο άρθρωμα Cortex-A73 συχνότητας λειτουργίας 2,4GHz και ένα ακόμη με πυρήνες Cortex-A53 που χρονίζονται στo 1,8GHz.

 

Η συσκευή, ενσωματώνει την νέα GPU της ARM, Mali-G71 MP8 και διαθέτει 4GB RAM. Φυσικά, είναι μία dual-SIM και 4G LTE-capable συσκευή (Cat.12 μάλιστα!) με μπαταρία 4000mAh που υποστηρίζει ταχεία φόρτιση (Super Charge με φορτιστή 5Α) ενώ ο αποθηκευτικός χώρος, που έχει μέγεθος 64GB, είναι επεκτάσιμος. Ο εξοπλισμός του, περιλαμβάνει και αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

 

mate9a.jpg

 

Η εμπρόσθια κάμερα του Huawei Mate 9 βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels και διαθέτει σύστημα φακών με διάφραγμα f/1.9 ενώ υποστηρίζει αυτόματη εστίαση. Η εταιρεία για ακόμη μία φορά συνεργάζεται με την Leica, για να προσφέρει την 2ης γενιάς dual-camera. Αυτή τη φορά, η διάταξη αποτελείται από έναν μονόχρωμο αισθητήρα 20 Megapixels (f/2.2) και έναν έγχρωμο στα 12 Megapixels (f/2.2). Η λειτουργία των δύο καμερών βελτιστοποιείται χάρη στην ύπαρξη οπτικού σταθεροποιητή της εικόνας αλλά και του προηγμένου συστήματος αυτόματης εστίασης (4-in-1 hybrid autofocus) που συνδυάζει phase detect, laser, depth και contrast detection.

 

Η διπλή κάμερα που συνοδεύεται επίσης από dual-tone LED flash υποστηρίζει ένα χαρακτηριστικό που η εταιρεία ονομάζει Hybrid Zoom και που επιτρέπει το ζουμ χωρίς απώλειες στην ποιότητα. Για πρώτη φορά επίσης σε συσκευή της εταιρείας, γίνεται λόγος για 4K video capturing, κάτι σημαντικό.

 

Το νέο Mate 9 της Huawei που τρέχει Android 7.0 Nougat και EMUI 5.0 θα κυκλοφορήσει σε έξι χρώματα –Space Gray, Champagne Gold, Mocha Brown, Black, Ceramic White και Moonlight Silver- και με τιμή €699 στην Ευρώπη.