Ενδεχομένως ο πρώτος τετραπύρηνος επεξεργαστής της Intel που θα ανήκει στη σειρά Core i3 θα είναι o Intel Core i3-8300, που βασίζεται στο πυρήνα Coffee Lake-S στα 14nm.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να είναι από τα ακριβότερα στο lineup της σειράς Core i3 (μάλλον κοντά στα $150) και θα προσφέρει τέσσερις πυρήνες. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, σύμφωνα με αναφορές ο επερχόμενος Coffee Lake-S θα διαθέτει και… HyperThreading, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί επιπλέον και τέσσερα threads.

 

Για πρώτη φορά μάλιστα ένας επεξεργαστής Intel Core i3 θα έχει περισσότερους λογικούς πυρήνες από έναν κομμάτι Core i5 που δεν διαθέτει HyperThreading. Βεβαίως κάτι τέτοιο ίσχυε και προηγουμένως, με τα διπύρηνα μοντέλα επεξεργαστών να διαθέτουν το χαρακτηριστικό HyperThreading και τα τετραπύρηνα Core i5 μοντέλα να μην το διαθέτουν.

 

Ο νέος Core i3-8300 ωστόσο δεν πρόκειται να διαθέτει Turbo Boost, που τα μοντέλα της σειράς Core i5 διαθέτουν. Σύμφωνα με πληροφορίες το chip θα διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 4,0GHz, αλλά για την ώρα τόσο το μέγεθος της Level 3 cache όσο και το TDP παραμένουν άγνωστα. Η Intel ενδέχεται να παρουσιάσει τους επεξεργαστές Core i3 Coffee Lake στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018.

 

Link.png Site: TechPowerUp