Η Φινλανδική εταιρεία HMD Global, που έχει τα δικαιώματα κατασκευής smartphones με το λογότυπο της Nokia επιθυμεί να αναβιώσει την θρυλική συνεργασία της με την εταιρεία Zeiss, που κατασκευάζει οπτικά στοιχεία σε φακούς.

Τα κινητά της Nokia χρησιμοποιούσαν οπτικά στοιχεία στους φακούς των ενσωματωμένων στα smartphones της καμερών. Μάλιστα, οι φακοί με οπτικά Carl Zeiss αποτέλεσαν βασικό selling-point για το N95 πριν από μία δεκαετία περίπου. Τώρα, η HMD Global θέλει να φέρει το λογότυπο της Zeiss στα κινητά της που φέρουν το λογότυπο της Nokia, για να προωθήσει ξανά την ιδέα της κορυφαίας κάμερας στους καταναλωτές.

 

Η HMD Global έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά τρεις συσκευές ωστόσο καμία από αυτές δεν διαθέτει οπτικά Zeiss στο σύστημα φακών της. Η εταιρεία δεν δεσμεύτηκε σε κάποιο χρονικό διάστημα για την παρουσίαση συσκευών με οπτικά Zeiss, ωστόσο έχει υποσχεθεί ότι θα κυκλοφορήσει μία “premium” συσκευή στο μέλλον.

 

Βεβαίως δεν είναι απαραίτητο η συγκεκριμένη “premium” συσκευή να διαθέτει οπτικά Zeiss, ούτε είναι απαραίτητο, ακόμα και αν έχει Zeiss ότι θα έχει κορυφαία κάμερα. Ήταν οι αλγόριθμοι, οι βελτιστοποιήσεις στο λογισμικό και οι image sampling τεχνολογίες της Nokia που έκαναν τα κινητά της να ξεχωρίζουν στον τομέα της φωτογραφίας και όχι το είδος των φακών. Οι μηχανικοί που δημιούργησαν τη τεχνολογία PureView δεν κατασκευάζουν και τις σημερινές κάμερες στα κινητά της HMD Global.

 

Link.png Site: TheVerge