Η Samsung προχώρησε πριν λίγα λεπτά στα αποκαλυπτήρια του Galaxy SIV, της τέταρτης γενιάς του πιο επιτυχημένου smartphone της εταιρείας αλλά και το best seller για την πλατφόρμα του Android.

Η Samsung προχώρησε πριν λίγα λεπτά στα αποκαλυπτήρια του Galaxy SIV, της τέταρτης γενιάς του πιο επιτυχημένου smartphone της εταιρείας αλλά και το best seller για την πλατφόρμα του Android.

Η αλήθεια είναι ότι η Samsung δεν έκανε καλή δουλειά φέτος στο να κρατήσει εκτός φώτων τη συσκευή, αφού τελικά οι διαρροές των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν πλήρως σχετικά με το σχεδιασμό του smartphone και φυσικά για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

 

Ο σχεδιασμός του Galaxy S IV μένει στο μεγαλύτερο του μέρος ίδιος με το Galaxy S III με τις χαρακτηριστικές γωνίες αλλά και το υψηλής ποιότητας πλαστικό που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του. H μόνη αισθητή αλλαγή βρίσκεται στην οθόνη η οποία αποκτά ανάλυση Full HD και μεγαλώνει στις 5' ίντσες κάτι που σημαίνει ότι μεγαλώνουν και οι διαστάσεις του κινητού αν και είναι λεπτότερο από την προηγούμενη γενιά.

Εσωτερικά κυριαρχεί o επεξεργαστής Exynos 5 Octa ο οποίος αποτελείται από 2 clusters τετραπύρηνων επεξεργαστών, τον Cortex A15 στο 1.8 GHz και τον Cortex A7 στο 1.2 GHz, που υπόσχεται τις απόλυτες κορυφαίες επιδόσεις από όλα τα smartphones της αγοράς.

 

Βασίζεται στην αρχιτεκτονική big.Little της ARM ενώ αν και η ονομασία του κάνει σχετική νύξη, εντούτοις οι οκτώ πυρήνες ποτέ δεν δουλεύουν παράλληλα μαζί αλλά ανάλογα με το φόρτο εργασίας. Για παράδειγμα σε περίπτωση αναπαραγωγής παιχνιδιού, δουλειά αναλαμβάνει το τετραπύρηνο κομμάτι του Cortex A15 ενώ ο τετραπύρηνος Cortex A7 προορίζεται για πιο light καταστάσεις. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τη Samsung είναι πολύ καλύτερη αυτονομία για το Galaxy S IV ενώ και το υποσύστημα γραφικών, το PowerVR SGX 544MP υπόσχεται διπλάσιες επιδόσεις.

 

Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι όπως περιμέναμε απλά κορυφαία.

 

Samsung Galaxy S4 i9500

  • Οθόνη: 5' Super AMOLED (441ppi)
  • Ανάλυση: Full HD 1920x1080
  • CPU: Exynos 5 Octa 5410 που αποτελείται από το Τετραπύρηνο Cortex A15 στο 1.8 GHz και τον τετραπύρηνο A7 στο 1.2 GHz
  • RAM: 2GB
  • GPU: PowerVR SGX 544MP
  • Memory: 16/32/64 GB
  • Υπ. Δίκτυων 2G/3G/4G LTE
  • Kάμερα: 13mp LED Flash, HDR, Full HD εγγραφή βίντεο
  • 2η κάμερα: 2mp, Full HD εγγραφή βίντεο
  • Πάχος: 7.9 χιλιοστά
  • Μπαταρία: 2600 mAh
  • Βάρος: 138 γραμμάρια
  • 8 συνολικά αισθητήρες, μεταξύ των οποίων αισθητήρας Θερμοκρασίας και Υγρασίας
  • Άλλα: NFC, GPS, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, microSD, Bluetooth 4.0, IR LED

 

galaxys4white1.jpggalaxys4white2.jpg

 

Από πλευράς πλατφόρμας, το Galaxy S IV τρέχει την τελευταία έκδοση του Android, την Jelly Bean 4.2.2 στην επιφάνεια της οποία η Samsung παραδοσιακά προσθέτει το δικό της γραφικό περιβάλλον, το TouchWiz UI. Όπως έχουμε δει και στο Galaxy Note 2, η Samsung προσθέτει αρκετές νέες δυνατότητες στις συσκευές της σε άμεση σχέση με το hardware, με το συγκεκριμένο μοντέλο να μην αποτελεί εξαίρεση.

 

Συγκεκριμένα βλέπουμε το Floating Touch, μια δυνατότητα την οποία είχαμε δει για πρώτη φορά στο Note 2 αλλά με τη χρήση stylus. Στο Galaxy S4 μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δάκτυλο μας και χωρίς να πατήσουμε καθόλου την οθόνη, να έχουμε μια προεπισκόπηση των φωτογραφιών που περιέχονται σε ένα φάκελο. Ακόμα μπορούμε να βλέπουμε μια ταινία στην οθόνη της συσκευής, η οποία θα διακόπτεται αμέσως μόλις αφήσουμε το βλέμμα μας από την οθόνη.

 

Ως προέκταση της συγκεκριμένης δυνατότητας, τα Air Gestures μας επιτρέπουν το χειρισμό αρκετών λειτουργιών της συσκευής χωρίς να ακουμπάμε καθόλου την οθόνη και κάνοντας μόνο κινήσεις με το χέρι μας.

 

Samsung Galaxy S IVSamsung Galaxy S IV

Samsung Galaxy S IVSamsung Galaxy S IV

 

Η Samsung ακόμα επεκτείνει τη δυνατότητα αναγνώρισης του ματιού μας, κάτι που παρουσίασε με το Galaxy S III πριν ένα χρόνο το οποίο έκλεινε την οθόνη για εξοικονόμηση μπαταρίας, μόλις "αντιλαμβανόταν" ότι δε κοιτάμε την οθόνη. Πλέον στο Galaxy S4 μπορούμε να κάνουμε αυτόματο scrolling σε μια ιστοσελίδα, ένα e-mail ή ένα μενού της πλατφόρμας απλά με το να εστιάσουμε το βλέμμα μας στο κάτω μέρος της οθόνης.

 

Η φωτογραφική κάμερα των 13mpixel διαθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό, το Dual Camera με το οποίο γίνεται ταυτόχρονη χρήση και της κάμερας των 2mp στο μπροστινό μέρος του Galaxy S IV. Έτσι κατά την εγγραφή βίντεο η λήψη φωτογραφίας, μπορεί να συμπεριληφθεί η εικόνα ή αντίστοιχα το βίντεο, του ατόμου που κρατάει τη συσκευή εκείνη τη συσκευή. Ακόμη με το Sound & Shot γίνεται εγγραφή ενός μικρού ηχητικού δείγματος, την ίδια στιγμή που γίνεται λήψη της φωτογραφίας ώστε να υπάρχει και μια δεύτερη ανάμνηση της συγκεκριμένης στιγμής.

 

Samsung Galaxy S IVSamsung Galaxy S IV

Samsung Galaxy S IVSamsung Galaxy S IV

 

Το Samsung Galaxy S4 ενδιαφέρεται για την υγεία σας και χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα υγρασίας, θερμοκρασίας και το βηματόμετρο (pedometer), μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση και μέσω της εφαρμογής S Health, να παρακολουθείτε την πορεία σας και πόσες θερμίδες καταναλώνετε καθημερινά.

 

Το Galaxy S4 θα κυκλοφορήσει το 2ο τρίμηνο του έτους (τέλος Απριλίου) σε δύο χρώματα.