Η Samsung αντικατέστησε τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των φορητών συσκευών, Chang Dong-hoon με τον αντιπρόεδρο του τμήματος σχεδιασμού φορητών συσκευών της εταιρείας, Lee Min-Hyuk, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Chang Dong-hoon παρόλα αυτά θα συνεχίσει να ηγείται του κέντρου σχεδιασμού της Samsung το οποίο είναι υπεύθυνο για τη συνολική στρατηγική του σχεδιασμού της εταιρείας.

 

Αν και η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την αλλαγή, μερικοί την αποδίδουν στην χλιαρή υποδοχή που επιφύλλαξαν οι χρήστες στο κινητό, καθώς και στην κριτική που δέχτηκε η εταιρεία από μέρος του Ειδικού Τύπου για τη σχεδίαση του (αίσθηση φθηνής συσκευής κ.ά).

 

Ο 42χρονος Lee Min-hyuk, ο οποίος ήταν υπεύθυνος σχεδιασμού αυτοκινήτων κατά τη συνεργασία της Κορεάτικης εταιρείας με τη Renault, τη δεκαετία του 1990, έγινε γνωστός για τη συμμετοχή του στο σχεδιασμό της σειράς Galaxy, η οποία αποτέλεσε μέρος του ευρύτερου πολέμου ευρεσιτεχνιών της εταιρείας με την Apple.

 

"Έχω κάνει χιλιάδες σκίτσα και επιβλέψει εκατοντάδες πρωτότυπα προϊόντα (για το Galaxy). Μήπως αυτό σημαίνει ότι ήμουν μέρος ενός σόου-παρωδίας για τόσο πολύ καιρό, προσποιούμενος ότι σχεδίαζα;" είπε ο Lee σε απάντηση στις κατηγορίες αντιγραφής.

Ο βασικός σχεδιασμός των smartphones και των tablets της σειράς Galaxy της Samsung έχει μείνει στάσιμος από την κυκλοφορία του Galaxy S3 το 2012. Με δεδομένη τη συμμετοχή του Lee στη γραμμή προϊόντων, είναι αβέβαιο εάν η ηγεσία του θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό. Μένει πάντως να δούμε τους επόμενους μήνες, αν ο Lee θα καταφέρει μπορεί να οδηγήσει το τμήμα σχεδιασμού φορητών συσκευών της Samsung σε μια νέα κατεύθυνση.

 

Link.png Site: The Verge