Μετά από παρουσίαση στη Νέα Υόρκη που δημιούργησε αίσθηση, η Samsung άφησε μερικά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον επεξεργαστή που θα διαθέτει το κορυφαίο της smartphone, το Galaxy S IV στην Ευρώπη αφού η εταιρεία γνωστοποίησε ότι ο Exynos Octa δε θα έκανε την παρουσία του παντού.

Την απάντηση φαίνεται να δίνει η ιστοσελίδα sammobile.com με αναλυτική λίστα χωρών στις οποίες αναγράφεται η έκδοση του Galaxy S IV που θα κυκλοφορήσει καθώς και τι επεξεργαστή αυτή θα ενσωματώνει.

 

Έτσι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα συγκεκριμένα, η Samsung θα διαθέσει το μοντέλο GT-i9505 το οποίο αντιστοιχεί στο Galaxy S IV με επεξεργαστή Snapdragon 600 της Qualcomm, χρονισμένο στο 1.9 GHz. Από την ίδια λίστα βλέπουμε ότι ο επεξεργαστής Exynos Octa στο 1.6 GHz θα υπάρχει στα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία και Πολωνία ενώ σε πολλές από αυτές τις χώρες θα κυκλοφορήσουν και τα δύο μοντέλα.

 

Η απόφαση αυτή της Samsung έχει να κάνει κατά πάσα πιθανότητα με την αδυναμία παραγωγής της εταιρείας αρκετών επεξεργαστών Exynos 5 Octa ο οποίος αποτελείται από 2 clusters τετραπύρηνων επεξεργαστών, τον Cortex A15 στο 1.8 GHz και τον Cortex A7 στο 1.2 GHz. Οι συνολικά οκτώ πυρήνες δεν δουλεύουν μαζί ποτέ παράλληλα αλλά ανάλογα με το φόρτο εργασίας.

 

Αναλυτικά η λίστα των χωρών και των μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν σε κάθε μία από αυτές

GT-I**** = Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

GT-I9500 = Exynos

GT-I9505 = Snapdragon

GT-I9500 / GT-I9505 = Θα κυκλοφορήσουν και οι 2 εκδόσεις

 

 

galaxys4countries.png

 

Link.png Site: http://www.sammobile.com/2013/03/20/your-country-will-get-exynos-or-snapdragon-variant-of-the-galaxy-s-4-we-have-the-answer/[/url]']sammobile.com