Σε 125 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ξεκινάει από σήμερα το ντεμπούτο της πέμπτης γενιάς της σειράς Galaxy S της Samsung η οποία αναμένεται να είναι το best seller smartphone της εταριείας και για τη φετινή χρονιά.

Το Galaxy S5 το οποίο είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη στα επίσημα αποκαλυπτήρια του, διαθέτει οθόνη 5.1 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED με Full HD ανάλυση. Αναμένεται να είναι από τα πιο γρήγορα smartphones με βάση το Snapdragon 801 SoC της Qualcomm με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.5 GHz ο οποίος συνοδεύεται από 2 GB RAM.

 

Σημαντική αναβάθμιση υπάρχει στην κάμερα η οποία πλέον διαθέτει ανάλυση 16MP με δυνατότητα πολύ γρήγορου autofocus σε μόλις 0.3 δευτερόλεπτα. Μέσω λογισμικού ο χρήστης μπορεί να εστιάσει σε συγκεκριμένα σημεία της φωτογραφίας, θαμπώνοντας όλο το υπόλοιπο μέρος, μια δυνατότητα που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές smartphone.

 

Για πρώτη φορά, ένα μοντέλο της σειράς Galaxy S διαθέτει προστασία από το νερό και συγκεκριμένα για 30 λεπτά σε βάθος έως ένα μέτρο. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζει ο αισθητήρας μέτρησης των καρδιακών μας παλμών που βρίσκεται κάτω από την κάμερα στο πίσω μέρος, καθώς και ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος που δίνει πρόσβαση στη συσκευή ως ένας διαφορετικός τρόπος κλειδώματος.

 

Το Galaxy S5 στηρίζεται στο Android 4.4.2 KitKat και θα κυκλοφορήσει σε 4 χρώματα (Copper Gold, Charcoal Black, Shimmery White και Electric Blue) και κοστολογείται στα €759. Παράλληλα με τη διάθεση του, η Samsung κυκλοφορεί τη νέα έκδοση του smartwatch, το Gear 2 με τιμή €299.