Η Sony μεταμορφώνει μία από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις της εταιρείας, τους αισθητήρες εικόνας, σε μία νέα εταιρεία με την ονομασία Sony Semiconductor Solutions.

Όλα τα chips θα παράγονται κάτω από την ομπρέλα της νέας εταιρείας, με την Sony να λέει πως οι “αισθητήρες εικόνας αποτελούν ένα βασικό τομέα που εστιάζει η εταιρεία”. Το νέο τμήμα, θα δημιουργηθεί από το Devices Group της εταιρείας, ως μέρος μίας μεγαλύτερης αναδιοργάνωσης και η υπόλοιπη ομάδα (storage, batteries κ.ά) θα απορροφηθεί από άλλες επιχειρήσεις της Ιαπωνικής εταιρείας. Η Sony τόνισε ότι η νέα εταιρεία θα λειτουργεί “παράλληλα με τις υπάρχουσες εταιρείες του Sony Group” και θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου του 2016.

 

Η Sony έκανε κάτι παρόμοιο και με τα τμήματα TV και Home Entertainment που λειτουργούν σήμερα ως ξεχωριστές οντότητες. Η συγκεκριμένη κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη φημολογία ότι ενδέχεται η εταιρεία να θέλει να τις πουλήσει, όπως έκανε και με το τμήμα VAIO PC. Παρόλα αυτά, η Sony είπε ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος μίας μεγαλύτερης στρατηγικής να “διαχωρίσει” τα τμήματα της, ένα την φορά, με στόχο να τα καταστήσει ξεχωριστές οντότητες, που θα είναι ευκολότερο να διαχειριστεί και που θα έχουν στόχο την κερδοφορία, το καθένα ξεχωριστά.

 

Το τμήμα ημιαγωγών της Sony είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο, κυρίως εξαιτίας των αισθητήρων για κάμερες που κατασκευάζει και που χρησιμοποιούνται από πολύ μεγάλο αριθμό κατασκευαστών smartphones αλλά και από παραδοσιακούς κατασκευαστών φωτογραφικών μηχανών όπως η ίδια η Sony αλλά και η Nikon. Αυτή η κίνηση σημαίνει ότι οι βασικές επιχειρήσεις της Sony είναι τώρα οι mobile, gaming, imaging (cameras), movies, music και financial. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις –ειδικά εκείνη που αφορά στο τμήμα mobile- θα πρέπει τώρα να τα βγάλουν πέρα και να σταθούν από μόνες τους, χωρίς το τμήμα των αισθητήρων να τις “καλύπτει” για τις απώλειες τους.

 

Link.png Site: Engadget