Αρκετές φορές, προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρήματα, οι χρήστες αγοράζουν καλώδια φόρτισης τα οποία έχουν αρκετά χαμηλότερη τιμή από τα αντίστοιχα first-party.

Ωστόσο, οι καινούριες θύρες USB Type-C που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε κινητά (Nexus 5X, Nexus 6P, OnePlus 2) σε laptops (Macbook 12 ιντσών, Chromebook Pixel) και tablets (Pixel C) υποστηρίζουν μέχρι και 3A ηλεκτρικού ρεύματος, που σημαίνει 50-100% παραπάνω ρεύμα σε σχέση με τις παλιές θύρες.

 

Για τον λόγο αυτό, ο Benson Leung, μηχανικός της Google, δοκίμασε διάφορα καλώδια USB-C που πωλούνται στο Amazon. Πραγματοποίησε τις δοκιμές χρησιμοποιώντας το Chromebook Pixel και το Pixel C και συμπέρανε ότι πολλά από τα καλώδια αυτά, παρόλο που διαφημίζονται ως USB-C, δεν είναι κατάλληλα για χρήση με τις εν λόγω συσκευές.

 

Τα βασικά προβλήματα με τα καλώδια αυτά είναι είτε ότι δεν διαθέτουν κατάλληλη καλωδίωση για φόρτιση, είτε ότι δεν αναγνωρίζουν με ακρίβεια την ενεργειακή πηγή, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο laptop ή στον αντάπτορα.

 

Ο Leung δημοσίευσε λοιπόν οδηγίες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ελέγξουν οι κάτοχοι των συσκευών Pixel, εάν το εκάστοτε καλώδιο είναι κατάλληλο. Ωστόσο, ο έλεγχος αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν της αγοράς. Επίσης, ο ίδιος προσθέτει ότι καλώδια των εταιριών FREiEQ, Belkin και iOrange πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές του. Τέλος, ως σίγουρη λύση προτείνει την αγορά first-party καλωδίων από την κατασκευάστρια εταιρία του εκάστοτε προϊόντος.

 

Link.png Site: Engadget