Με ανακοίνωση του πριν λίγα λεπτά, το Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά του Instagram, της δημοφιλούς εφαρμογής επεξεργασίας και διαμοιρασμού φωτογραφιών που σημειώνει απίστευτη επιτυχία όχι μόνο στο iPhone αλλά πρόσφατα και σε Android smartphones.

Το ύψος της εξαγοράς φτάνει το 1 δις δολάρια ενώ σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Facebook, Mark Zuckenberg, το Instagram θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κανονικά χωρίς να χάσει κάποια από τα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβανομένου το διαμοιρασμό φωτογραφίας στο Twitter. Μάλιστα o Zuckenberg αναφέρει ότι η εμπειρία χρήσης της εφαρμογής θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες/προιόντα του Facebook μελλοντικά.

 

Το Instagram κυκλοφόρησε αρχικά για iPhone και iPod Touch σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία εξαιτίας ενός φίλτρου που μετατρέπει τις φωτογραφίες του χρήστη σε ρετρό θυμίζοντας τις παλιές φωτογραφικές μηχανές από τη Polaroid και της Kodak. Σε 2 μόλις μήνες το Instagram είχε αποκτήσει 1 εκατομμύριο χρήστες ενώ η δεύτερη έκδοση του προσέθεσε περισσότερα φίλτρα και φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας.

 

Στις 3 Απριλίου ύστερα από αρκετή αναμονή το Instagram κυκλοφόρησε και για Android smartphones (όχι tablets) συνεχίζοντας την τεράστια επιτυχία με 3 εκατομμύρια downloads την πρώτη μόλις μέρα κυκλοφορίας του.

 

Link.png Site: Δελτίο Τύπου Facebook

File.png Download: Instagram για iPhone | και για Android