Μια αναμενόμενη κίνηση κατά πολλούς, πραγματοποίησε η Microsoft ανακοινώνοντας την εξαγορά της εταιρίας Xamarin.

Η Xamarin κατασκευάζει την ομώνυμη δημοφιλή πλατφόρμα που επιτρέπει σε προγραμματιστές να δημιουργήσουν εγγενείς (native) εφαρμογές για διαφορετικές πλατφόρμες όπως iOS, Android και Windows, χρησιμοποιώντας τον ίδιο κώδικα.

 

Η συνεργασία των δύο εταιρειών πηγαίνει πίσω στο 2013 όταν οι δύο εταιρείες είχες ανακοινώσει μια μεγάλη συνεργασία προκειμένου να γίνει πιο εύκολη για τους προγραμματιστές η δημιουργία mobile εφαρμογών μέσα από το Visual Studio. Τον Απρίλιο του 2014 στο συνέδριο Build και στα πλαίσια της ανακοίνωσης καταχώρησης ως open source, αρκετών .net τεχνολογιών, η Microsoft προχώρησε στην ίδρυση του .net ιδρύματος σε συνεργασία με το Xamarin. Ανάμεσα στους 15.000 πελάτες του Xamarin, ξεχωρίουν μεγάλα ονόματα όπως η Coca-Cola Bottling, η Alaska Airlines, η Thermo Fisher και η JetBlue.

 

Οι λεπτομέρειες της εξαγοράς δεν έχουν γίνει γνωστές μέρχι στιγμής όμως σύμφωνα με τον Scott Guthrie της Microsoft, εκτελεστικού αντιπροέδρου στον τομέα των λύσεων για το Cloud και τις επιχειρήσεις, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν πάνω στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει το Xamarin και στην εμπειρία που προσφέρει στην ανάπτυξη mobile εφαρμογών. Περισσότερες πληροφορίες πάντως για τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft σε ότι αφορά το Xamarin και την περαιτέρω ενσωμάτωση του στο πλάνο των Universal εφαρμογών της εταιρείας, θα ανακοινωθούν στο συνέδριο Build της Microsoft στις 30 Μαρτίου.

 

Link.png Site: Microsoft