Τα σημερινά νέα για τους κατόχους Windows Phone συσκευών που χρησιμοποιούνε την υπηρεσία του Gmail δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, καθώς η Google ανακοίνωσε την αφαίρεση υποστήριξης του Microsoft Exchange Active Sync πρωτοκόλλου από τις νέες συσκευές από τις 30 Ιανουαρίου 2013. Οι υπηρεσίες του Google Apps για επαγγελματίες θα παραμείνουν ανεπηρέαστες, ενώ οι ήδη υπάρχουσες συσκευές που συγχρονίζουν τα email και το ημερολόγιό τους θα παραμείνουν ανεπηρέαστες.

Για το iOS η λύση που προτείνει η Google είναι το map και μια ειδική εφαρμογή για την πλατφόρμα, ενώ για τις επαφές χρησιμοποιούνται τα πρότυπα cauda και CardDAV εγγενώς, αλλά η Microsoft δεν τα υποστηρίζει ακόμη στα Windows Phone 8. Προς το παρόν οι χρήστες της πλατφόρμας της Microsoft έχουν δύο επιλογές για τη σύνδεση ενός λογαριασμού Google. Ο ένας είναι να επιλέξουν το συγχρονισμό μόνο των email μέσω IMAP που δεν υποστηρίζει push και ενημερώνεται κάθε 15', ενώ η δεύτερη επιλογή είναι η χρήση του λογαριασμού Google μέσω Microsoft Exchange, μέσω του οποίου συγχρονίζονται και τα ημερολόγια και οι επαφές του χρήστη. Η τελευταία όμως επιλογή δε θα είναι διαθέσιμη από τις 30 Ιανουαρίου για τις νέες συσκευές.

 

Η Google δεν έχει αναπτύξει ειδική εφαρμογή για το Gmail στην πλατφόρμα του Windows Phone ενώ πρόσφατα μάλιστα δήλωσε ότι δεν έχει άμεσα σχέδια να αναπτύξει εφαρμογές για την πλατφόρμα στο άμεσο μέλλον. Αυτή τη στιγμή η υποστήριξη των CalDAV και CardDAV αποτελεί μονόδρομος για τη Microsoft.

 

Η Google έχει ήδη ενημερώσει τις βοηθητικές σελίδες αφαιρώντας την υποστήριξη του Exchange ActiveSync. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συνεχή κόντρα σε πολλά πεδία όπως οι browsers, οι μηχανές αναζήτησης, οι κινητές πλατφόρμες αλλά και στο μέλλον των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Προς το παρόν αναμένεται κάποια επίσημη απάντηση από τη Microsoft για το πως σχεδιάζει να υποστηρίζει τους Google λογαριασμούς μετά τις 30 Ιανουαρίου το νέου έτους.

 

Link.png Site: theverge.com