Προς το περιεχόμενο

Η Google διακόπτει την υποστήριξη του Gmail μέσω Exchange στις νέες συσκευές Windows Phone


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα σημερινά νέα για τους κατόχους Windows Phone συσκευών που χρησιμοποιούνε την υπηρεσία του Gmail δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, καθώς η Google ανακοίνωσε την αφαίρεση υποστήριξης του Microsoft Exchange Active Sync πρωτοκόλλου από τις νέες συσκευές από τις 30 Ιανουαρίου 2013. Οι υπηρεσίες του Google Apps για επαγγελματίες θα παραμείνουν ανεπηρέαστες, ενώ οι ήδη υπάρχουσες συσκευές που συγχρονίζουν τα email και το ημερολόγιό τους θα παραμείνουν ανεπηρέαστες.Για το iOS η λύση που προτείνει η Google είναι το map και μια ειδική εφαρμογή για την πλατφόρμα, ενώ για τις επαφές χρησιμοποιούνται τα πρότυπα cauda και CardDAV εγγενώς, αλλά η Microsoft δεν τα υποστηρίζει ακόμη στα Windows Phone 8. Προς το παρόν οι χρήστες της πλατφόρμας της Microsoft έχουν δύο επιλογές για τη σύνδεση ενός λογαριασμού Google. Ο ένας είναι να επιλέξουν το συγχρονισμό μόνο των email μέσω IMAP που δεν υποστηρίζει push και ενημερώνεται κάθε 15', ενώ η δεύτερη επιλογή είναι η χρήση του λογαριασμού Google μέσω Microsoft Exchange, μέσω του οποίου συγχρονίζονται και τα ημερολόγια και οι επαφές του χρήστη. Η τελευταία όμως επιλογή δε θα είναι διαθέσιμη από τις 30 Ιανουαρίου για τις νέες συσκευές.

 

Η Google δεν έχει αναπτύξει ειδική εφαρμογή για το Gmail στην πλατφόρμα του Windows Phone ενώ πρόσφατα μάλιστα δήλωσε ότι δεν έχει άμεσα σχέδια να αναπτύξει εφαρμογές για την πλατφόρμα στο άμεσο μέλλον. Αυτή τη στιγμή η υποστήριξη των CalDAV και CardDAV αποτελεί μονόδρομος για τη Microsoft.

 

Η Google έχει ήδη ενημερώσει τις βοηθητικές σελίδες αφαιρώντας την υποστήριξη του Exchange ActiveSync. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συνεχή κόντρα σε πολλά πεδία όπως οι browsers, οι μηχανές αναζήτησης, οι κινητές πλατφόρμες αλλά και στο μέλλον των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Προς το παρόν αναμένεται κάποια επίσημη απάντηση από τη Microsoft για το πως σχεδιάζει να υποστηρίζει τους Google λογαριασμούς μετά τις 30 Ιανουαρίου το νέου έτους.

 

Link.png Site: theverge.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ευτυχώς που μας ενημέρωσαν για να ολοκληρώσουμε την μετάβαση σε outlook.

 

Gmail is my new junk email account :D

 

Έψαχνα και γω μια δικαιολογία για να ξεκινήσω τη μετάβαση σε outlook, μια χαρά έκατσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έψαχνα και γω μια δικαιολογία για να ξεκινήσω τη μετάβαση σε outlook, μια χαρά έκατσε.

Εγω τα περασα στο hotmail-outlook,λογο των windows8 και στο τελος απενεργοποιησα τον gmail λογαριασμο μου και στο wp κινητο μου!

Οποταν,ας κανει οτι θελει με το gmail,στα wp!

Να κυκλοφορησει και το nokia drive/map σε ολα τα wp κινητα και κλεισαμε,σαν χρηστες wp!:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.v3.co.uk/...Technology_News

 

Προς το παρόν, λένε, δεν θα αναπτύξουν τις εφαρμογές τους για τις ολοκαίνουριες πλατφόρμες της Microsoft "λόγω του μικρού ενδιαφέροντος από τους πελάτες τους". Όπως έχουν τα πράγματα θέλουν να συγκεντρωθούν στην ανάπτυξη εφαρμογών για ios και android, και αν η κατάσταση αλλάξει θα ασχοληθούν με τα windows 8 & windows mobile 8. Τάδε έφη ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντων των Google Apps.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.v3.co.uk/...Technology_News

 

Προς το παρόν, λένε, δεν θα αναπτύξουν τις εφαρμογές τους για τις ολοκαίνουριες πλατφόρμες της Microsoft "λόγω του μικρού ενδιαφέροντος από τους πελάτες της". Προς το παρόν θέλουν να συγκεντρωθούν στην ανάπτυξη εφαρμογών για ios και android

Οταν θα καληφθουν ολες οι υπηρεσιες και τα εργαλεια στα windows8,απο τη ms,να μη βγαινουν μετα και να φοναζουν για αθεμητους ανταγονισμους και μονοπωλια!

Να θυμηθουν,οτι απο μονοι τους αποφασισαν,να απεχουν!

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.v3.co.uk/...Technology_News

 

Προς το παρόν, λένε, δεν θα αναπτύξουν τις εφαρμογές τους για τις ολοκαίνουριες πλατφόρμες της Microsoft "λόγω του μικρού ενδιαφέροντος από τους πελάτες τους". Όπως έχουν τα πράγματα θέλουν να συγκεντρωθούν στην ανάπτυξη εφαρμογών για ios και android,

 

προσπαθούν να μην πιάσει το Windows Phone στην αγορά με αυτούς τους τρόπους, γιατί θα μοιραστεί και άλλο η πίτα.

 

Το πρόβλημα με όλους αυτούς είναι ότι έχουν ωραία προϊόντα (όλοι τους) αλλά μας σπάνε τα νεύρα με κάτι τέτοιες χαζές αποφάσεις, λες και τους κοστίζει τίποτα το να υποστηρίξουν ή όχι μια πλατφορμά...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο περισσοτερος κοσμος χρησιμοποιει google maps, google earth, google chrome, google docs, google calendar και φυσικα το google ως search engine.

Στο android και στο iOS υπαρχουν οι αντιστοιχες εφαρμογες και γενικοτερα ειναι πανευκολο να χρησιμοποιησεις αυτες τις υπηρεσιες.

 

Στο windows phone δεν υπαρχουν οι περισσοτερες ή ειναι δυσχρηστες.

Ειναι απο τους βασικους λογους που εχουν αποτυχει τα windows phone εδω και 2+ χρονια.

 

Με την επερχομενη απενεργοποιηση του gmail push (που ετσι κι αλλιως ο email client των windows phone για gmail ηταν τραγικος) τα πραγματα θα ειναι ακομα πιο δυσκολα για να κανει καποιος την μεταβαση σε windows phone.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...