Η Microsoft δεν θέλει να έχετε την Cortana μόνο στον υπολογιστή στο γραφείο ή στο smartphone, αλλά επιθυμεί να βρίσκεται στο κέντρο του έξυπνου σπιτιού σας.

Κατά την διάρκεια μίας παρουσίασής της στο WinHEC 2016, την γνωστή σειρά τεχνικών συνεδρίων και workshops Windows Hardware Engineering Community, η May Ji της Microsoft αποκάλυψε ότι το Windows 10 Creators Update θα φέρει την ψηφιακή βοηθό της Microsoft, Cortana, σε συσκευές Windows 10 IoT Core που διαθέτουν οθόνη.

 

Σε συνδυασμό με αναγνώριση φωνής μεγαλύτερης εμβέλειας – έχει ρόλο κλειδί στα σχέδια Home Hub της Microsoft- δεν είναι απαραίτητο να είστε πολύ κοντά σε ένα PC για να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή βοηθό της εταιρείας, αφού θα μπορείτε να κάνετε για παράδειγμα μία ερώτηση για τον καιρό στον θερμοστάτη σας ή θα μπορείτε να καταχωρήσετε ένα ραντεβού στο ημερολόγιο σας, μόνο με την φωνή σας, χρησιμοποιώντας το… ψυγείο. Αυτές βεβαίως οι ιδέες δεν είναι νέες, ωστόσο σύμφωνα με την Microsoft, η Cortana θα συγχρονίζεται με το κινητό ή το PC σας σε τέτοιο επίπεδο, που δεν είναι δυνατό από τις περισσότερες συσκευές για το έξυπνο σπίτι.

 

To Windows 10 Creators Update πρόκειται να διατεθεί την Άνοιξη του 2017, αν και δεν είναι εξασφαλισμένο ότι θα δείτε εξοπλισμένες με την Cortana συσκευές για το σπίτι την ίδια περίοδο. Οι κατασκευαστές hardware χρειάζεται να ενσωματώσουν την νέα έκδοση των Windows 10 στις συσκευές τους, οπότε ενδέχεται να χρειαστούν μήνες για να… αναβαθμίσετε το σπίτι σας με νέες συσκευές.

 

Link.png Site: Engadget