Λίγες ώρες μετά την διάθεση της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 8.1, οι servers της Microsoft αντιμετωπίζουν σίγουρα δυσκολίες στο να ανταπεξέλθουν της αυξημένης κίνησης, κάτι που δε μας εμπόδισε όμως να κάνουμε ένα πρώτο βίντεο με τα κύρια χαρακτηριστικά των νέων Windows.

Οι πρώτες μας εντυπώσεις έχουν να κάνουν παραδόξως με το desktop και τις σημαντικές αλλαγές που έκανε η Microsoft βασιζόμενη στο σχετικό feedback από χρήστες οι οποίοι δε διαθέτουν κάποια συσκευή με οθόνη αφής.

 

Έτσι μετά την επιστροφή του πλήκτρου Start, υπάρχει η δυνατότητα για απευθείας boot στο desktop. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την εμφάνιση όλων των εγκατεστημέων εφαρμογών μόλις πατήσουμε το start, φέρνει πολύ πιο κοντά τη συγκεκριμένη εμπειρία στην πρωτέρα κατάσταση με τα Windows 7.

 

 

Στον τομέα του tablet, η Microsoft έχει προσθέσει στην νέα οθόνη έναρξης νέα μεγέθη των tiles τα οποία μπορείτε να τα μεταφέρετε ή να αλλάξετε το μέγεθος τους ομαδικά και όχι ένα ένα. Στην ίδια κατηγορία τοποθετούμε και το εξελιγμένο multitasking με το οποίο μπορείτε να τρέχετε έως και 4 εφαρμογές ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη.

 

Η αναζήτηση είναι ένας ακόμα τομέας που έχει δεχθεί σημαντική αναβάθμιση αφού πλέον επιστρέφει και αποτελέσματα από το web, χρησιμοποιώντας τη μηχανή του Bing. Υπόλοιπες βελτιώσεις βλέπουμε σε αρκετά σημεία όπως στις περισσότερες ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου στο μοντέρνο περιβάλλον των Windows καθώς και στο ανανεωμένο Windows Store το οποίο βάζει στο επίκεντρο τις εφαρμογές και όχι τις κατηγορίες που αυτά ανήκουν.

 

Η τελική έκδοση των Windows 8.1 αναμένεται το επόμενο τρίμηνο, και θα διατεθεί δωρεάν για ήδη χρήστες των Windows 8. Μέχρι τότε, ρίξτε μια ματιά στο σχετικό βίντεο.