Μπορεί η θρυλική εταιρεία κατασκευής PDA και smartphones να βρίσκεται εδώ και καιρό στη λήθη, αλλά σύντομα θα την δούμε να ανασύρεται από τον τάφο της.

Αν θυμάστε, η HP εξαγόρασε την εταιρεία Palm έναντι $1,2 δισεκατομμυρίων το 2010. Μετά από ένα χρόνο περίπου, η HP σκότωσε την εταιρεία και σταμάτησε εντελώς να κατασκευάζει συσκευές WebOS ενάμιση περίπου χρόνο μετά την εξαγορά.

 

Από τότε έως σήμερα, η Palm ήταν λίγο πολύ νεκρή. Τελευταία ωστόσο κάτι έχει αρχίσει και κινείται με τους φανατικούς στο WebOS Nation να έχουν το μάτι τους στο Palm.com το οποίο πρόσφατα σταμάτησε να ανακατευθύνει τους νοσταλγικούς επισκέπτες του στο hpwebos.com αλλά ξεκίνησε να τους στέλνει στο mynewpalm.com. Η νέα ιστοσελίδα δείχνει ένα video με το λογότυπο της Palm μαζί με τα μηνύματα “Coming Soon” και “Smart Move”.

 

Κανείς δεν ήταν σίγουρος ποιος ήταν πίσω από την συγκεκριμένη κίνηση ωσότου ανακαλύφθηκε ότι τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος της Palm μεταφέρθηκαν από την Palm, Inc (ακόμα παραμένει θυγατρική της HP) σε μία εταιρεία με την ονομασία Wide Progress Global Limited, η οποία φαίνεται πως αποτελεί “βιτρίνα” του πραγματικού αγοραστή.

Το άτομο ωστόσο που υπέγραψε τα συμβόλαια και τα χαρτιά από την μεριά της Wide Progress Global Limited είναι ο Nicolas Zibell, που τυγχάνει να έχει τον τίτλο “President Americas and Pacific” στην εταιρεία Alcatel One Touch.

 

Αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι το “Smart Move” είναι σλόγκαν της Alcatel One Touch, τότε εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα δικαιώματα του ονόματος Palm απέκτησε η εταιρεία που ανήκει εδώ και καιρό στην Κινέζικη TCL.

Η Κινέζικη εταιρεία είναι η 25η μεγαλύτερη κατασκευάστρια καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο και η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια στις τηλεοράσεις, μετά τις Samsung και LG. Λογικά, η TCL αναμένεται να παρουσιάσει προϊόντα -smartphones- με το λογότυπο της Palm, αλλιώς ποιος ο λόγος της εξαγοράς των δικαιωμάτων;

 

Link.png Site: Ars Technica