Μέσα από ειδική εκδήλωση λίγες μέρες πριν από την επίσημη ημέρα έναρξης της έκθεσης Ifa 2012 στο Βερολίνο, η Sony παρουσίασε το νέο της tablet με την ονομασία Xperia S.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η tablet συσκευή της Sony ενσωματώνει Tera 3 chip, οθόνη IPS 9.4" ιντσών με ανάλυση 1280x800 pixel και 64gb αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών μνήμης SD. Η μπαταρία είναι 6000mAh με την εταιρεία να υπόσχεται μέχρι και 10 ώρες αυτονομίας. Είναι λεπτότερο tablet από το Tablet P που παρουσίασε πέρυσι, με το λεπτότερο του σημείο να έχει πάχος 0.9cm. Το λογισμικό που τρέχει η συσκευή είναι το Android 4 Ice Cream Sandwich όμως θα υπάρξει σύντομα αναβάθμιση σε Jelly Bean.

 

 

Στο λογισμικό του tablet ενσωματώνονται επίσης εφαρμογές της Sony, όπως η Watch Now για παρακολούθηση συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και εφαρμογή remote για απομακρυσμένο χειρισμό της τηλεόρασης και άλλον συσκευών όπως Blu-Ray players και ηχεία. Επίσης υπάρχει λειτουργία Guest Mode για τη δημιουργία πολλαπλών χρηστών της συσκευής, ξεχωρίζοντας έτσι τις εφαρμογές που επιτρέπεται να εκτελεί ο κάθε ένας χρήστης. Υποστηρίζεται ακόμη η νέα υπηρεσία streaming μουσικών κομματιών και ταινιών της Sony, απ' όπου ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει ψηφιακό περιεχόμενο.

 

http://www.youtube.com/watch?v=8SZIm_dObDw

 

Το Xperia S tablet θα κυκλοφορήσει στις 7 Σεπτεμβρίου με τιμολόγηση που ξεκινά από τα $400 δολάρια για το μοντέλο των 16GB, $500 για το μοντέλο των 32GB και $600 για 64GB αποθηκευτικού χώρου. Τη συσκευή συνοδεύει μια βάση στήριξης της Sony η οποία θα κοστίζει επιπλέον $100 δολάρια. Σε αντίθεση με το Tablet P, το Xperia S θα κυκλοφορήσει και στην Ελληνική αγορά.