Μια αναφορά του Reuters σε σχετικό δημοσίευμα, μας δίνει μία πρόγευση για το πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για μία θέση στο διαστημόπλοιο Blue Origin του Jeff Bezos.

Δύο πηγές της εταιρείας και υπό καθεστώς ανωνυμίας αναφέρουν οποίος θα θελήσει να επισκεφθεί το διάστημα, πρέπει να είναι έτοιμος να αποχωριστεί ένα ποσό από 200.000 έως 300.000 δολάρια. Η Blue Origin είναι μία αεροδιαστημική εταιρεία την οποία ο Bezos ίδρυσε προκειμένου να κάνει εφικτά τα ταξίδια στο διάστημα για τους κοινούς θνητούς. Αυτό θα γίνεται μέσω του διαστημικού οχήματος New Shepard το οποίο θα φέρει στην κορυφή του μια κάψουλα η οποία θα χωρά 6 άτομα.

Η κάψουλα θα ενσωματώνει μεγάλα παράθυρα, έως και τρεις φορές μεγαλύτερα από αυτά που συναντάμε σε ένα αεροπλάνο Boeing 747 ενώ κατά την πτήση οι επιβάτες θα μπορούν να νιώσουν την έλλειψη βαρύτητας αλλά και να δουν την καμπύλη του πλανήτη. Μέχρι σήμερα η Blue Origin έχει προχωρήσει σε 8 δοκιμές κατά τις οποίες το New Shepard έχει επιστρέψει στη βάση του έχοντας στο εσωτερικό του κούκλες και όχι ανθρώπους, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο χρόνο. Πάντως όπως όλα δείχνουν το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την πρώτη εμπορική πτήση της Blue origin θα καθυστερήσει για ακόμη ένα χρόνο παρά τις παλιότερες δηλώσεις του Bezos που έθεταν το στόχο για μέσα στο 2018.

dims.jpg.e61444394b82ba1cc217e3e94514f733.jpg

Για την ώρα πάντως η blue origin δεν έχει προχωρήσει σε δημοσιοποίηση του λειτουργικού κόστους κάθε πτήσης του New Shepard, κάτι που όμως υπολογίζεται σε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τουλάχιστον στην αρχική φάση των διαστημικών ταξιδιών της, η Blue Origin θα σημειώνει ζημιές αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αναφερόμενη τιμή εισιτηρίου έρχεται σε αρμονία με την τιμή εισιτηρίου Virgin Galactic η οποία έχει ανακοινώσει ότι όποιος θα θελήσει να επισκεφθεί το διάστημα με τα δικά της διαστημικά οχήματα, θα πρέπει να καταβάλλει 250.000 δολάρια. Ήδη η εταιρεία διαθέτει λίστα 650 ατόμων τα οποία επιθυμούν να βιώσουν την εντελώς νέα και σίγουρα συναρπαστική μορφή τουρισμού.

Reuters