Και παράλληλα ετοιμάζεται για μελλοντικές εκτοξεύσεις με το νεώτερο Starship

Το εντυπωσιακό νούμερο των 100,000 τερματικών Starlink σε πελάτες έφτασε το project του Elon Musk, το οποίο στοχεύει να παρέχει internet μέσω αστερισμού δορυφόρων.

Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι εξίσου εντυπωσιακός, συνυπολογίζοντας πως η αρχική διάθεση έγινε τον Νοέμβριο του 2019 μέσω beta προγράμματος για συγκεκριμένους πελάτες, με κόστος στα $99 ανά μήνα. Από τότε, η SpaceX έχει θέσει σε λειτουργία πάνω από 1,700 δορυφόρους και πέρα από τις 100,000 αποστολές σε πελάτες, έχει παραλάβει επιπλέον 500,000 παραγγελίες για την υπηρεσία της.

Η ραγδαία ανάπτυξή του δεν πρέπει να προκαλεί εντυπώσεις, καθώς η εταιρεία είναι σε θέση να θέτει σε τροχιά τους δορυφόρους της μέσω των Falcon 9 πυραύλων της, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στο να εδραιωθεί ως διαστημική εταιρεία.

Πολλοί από τους beta πελάτης του Starlink ζούνε σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η πρόσβαση στο internet είναι είτε πολύ περιορισμένη είτε αδύνατη. Οι πελάτες πληρώνουν το ποσό των $499 ως προκαταβολή, που καλύπτει το κόστος του starter kit και περιλαμβάνει το τερματικό (το οποίο η SpaceX αποκαλεί Dishy McFlatface, ένα WiFi router, τροφοδοτικό, καλώδιο και έναν τρίποδα στερέωσης.

starlink-plugin.jpg

Παρόλο που το πελατολόγιό της μεγάλωσε απότομα, αυτό είναι μόλις η αρχή του project. Η εταιρεία θέλει να διαθέσει συνολικά 30,000 Starlink δορυφόρους σε τροχιά και να επεκτείνει τους πελάτες της σε εκατομμύρια συνδρομητές. Σε μία αίτησή της στην FTC στις 18 Αυγούστου, η SpaceX ζήτησε δύο διαφορετικούς σχηματισμούς αστερισμού, με έναν να χρησιμοποιεί τον Starship heavy-lift πύραυλο επόμενης γενιάς.

Ο αστερισμός αυτός θα ολοκληρωθεί όταν διατεθούν 29,888 δορυφόροι, ενώ επίσης πρότεινε έναν διαφορετικό σχηματισμό χρησιμοποιώντας τους Falcon 9 πυραύλους. Όπως ανέφερε η εταιρεία στην αίτησή της, "Η SpaceX έχει βρει τρόπους να εκμεταλλευτεί τις νέες ικανότητες του νέου της οχήματος εκτόξευσης Starship, που έχει την ικανότητα μεταφοράς περισσότερης μάζας, πιο αποτελεσματικά και μπορεί να εκτοξεύεται συχνότερα".

  • Like 3