Φαίνεται ότι η SpaceX ετοιμάζεται να προσφέρει μια νέα υπηρεσία παγκόσμιας πρόσβασης στο Internet.

Η εταιρεία άρχισε πρόσφατα να στέλνει email σε καταναλωτές χωρών όπου η υπηρεσία Starlink δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, προκειμένου να τους προσκαλέσει να δοκιμάσουν ένα νέο συνδρομητικό πακέτο κόστους 200 δολαρίων το μήνα, που επιτρέπει στα τερματικά της να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο "σχεδόν από οποιαδήποτε ξηρά επιφάνεια στον κόσμο".

Όπως σημειώνει το The Verge, δεν είναι σαφές πώς η SpaceX θα τηρήσει την υπόσχεση να παρέχει internet από σχεδόν οπουδήποτε. Παρά τον αυξανόμενο αριθμό μικρών δορυφόρων που βρίσκονται ήδη σε τροχιά, η εταιρεία περιμένει ακόμη να λάβει ρυθμιστική έγκριση για να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολλές βασικές αγορές, όπως η Ινδία και το Πακιστάν. Στο σημείο αυτό, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε η SpaceX σημειώνει ότι οι παγκόσμιες υπηρεσίες περιαγωγής "εξαρτώνται από τις ρυθμιστικές εγκρίσεις". Προσθέτει ότι οι πελάτες ενδέχεται να βιώσουν "σύντομες περιόδους κακής συνδεσιμότητας ή και καθόλου", ενώ εργάζεται για την επέκταση του δορυφορικού της δικτύου. Οι υποψήφιοι πελάτες θα πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν ένα τέλος σύνδεσης που περιλαμβάνει το τερματικό Starlink, ένα επιπλέον κόστος της τιμής του κιτ των 599 δολαρίων.

Η SpaceX προσφέρει ήδη μερικές, πιο περιορισμένες επιλογές περιαγωγής. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει το πακέτο φορητότητας της εταιρείας για υφιστάμενους οικιακούς χρήστες, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες της να χρησιμοποιούν το τερματικό Starlink ενώ ταξιδεύουν εντός της ηπείρου της χώρας τους. Με 25 δολάρια μηνιαίως επιπλέον του μηνιαίου τέλους συνδρομής της εταιρείας ύψους 110 δολαρίων, το πακέτο είναι φθηνότερο από την υπηρεσία παγκόσμιας περιαγωγής για την οποία η SpaceX άρχισε πρόσφατα να στέλνει email σε πιθανούς πελάτες. Όμως ως περιορισμό, η εταιρεία απαιτεί από όσους περνούν "παρατεταμένο χρονικό διάστημα" μακριά από το σπίτι τους να αλλάξουν τη μόνιμη διεύθυνσή τους.
 

  • Like 1