Η Apple ήθελε η σειρά smartwatch που θα παρουσίαζε να είχε πολλά σχετικά με την υγεία και την φυσική κατάσταση χαρακτηριστικά, αλλά κατά την διάρκεια της φάσης ανάπτυξης του εγχειρήματος, αναγκάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στα αρχικά στάδια η αμερικάνικη εταιρεία είχε οραματιστεί μία συσκευή που θα μπορούσε να ανιχνεύει και να καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς, την πίεση και τα επίπεδα άγχους.

 

Δυστυχώς, όλοι οι αισθητήρες που δοκίμασε δεν κατάφεραν να περάσουν τις δοκιμές που πραγματοποίησε, αφού τα αποτελέσματα που έδιναν δεν ήταν σταθερά και συνεπή. Οι μηχανικοί της εταιρείας ανακάλυψαν ότι τα τριχωτά χέρια, η ξηρή επιδερμίδα ή ακόμα και το πόσο σφιχτά φοράει κάποιος το ρολόϊ του επηρεάζουν τα αποτελέσματα, και έτσι δεν κατάφερε να βρει κάποια λύση εγκαίρως μέχρι την παρουσίαση του Apple Watch.

 

Το έξυπνο ρολόϊ της εταιρείας, απορροφούσε κατά την διάρκεια των δοκιμών για τέσσερα ολόκληρα χρόνια σημαντικούς πόρους, παρά τις συνεχείς αποτυχίες.

Τελικά, η ανάπτυξη του επιβραδύνθηκε μόλις η εταιρεία αντιλήφθηκε ότι το επικεντρωμένο στην υγεία smartwatch που είχε οραματιστεί και ικανοποιούσε τις προϋποθέσεις θα ήταν πολύ δύσκολο να κατασκευαστεί αυτή την εποχή. Έτσι, η νέα σειρά Apple Watch που αποτελεί ουσιαστικά συμπλήρωμα της σειράς iPhone, διαθέτει ένα απλούστερο αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών και βηματόμετρο.

 

Παρά τα εμπόδια που συνάντησε, η Apple περιμένει πάντως να κάνει πολλές πωλήσεις, ενώ έχει ήδη παραγγείλει 6 εκατομμύρια μονάδες από τους προμηθευτές της για το πρώτο τρίμηνο.

Τα μισά από αυτά ανήκουν στην σειρά Apple Watch Sport. Όσο για το όραμα της εταιρείας, λογικά θα το δούμε να πραγματοποιείται σε κάποια νέα έκδοση του Apple Watch στο μέλλον.

 

Link.png Site: Engadget