Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Apple έχει δημιουργήσει ένα νέο εργαστήριο στην Ταϊβάν, το οποίο έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών για οθόνες κυρίως τεχνολογίας OLED, που θα χρησιμοποιήσει από ότι φαίνεται στα μελλοντικά μοντέλα iPhone και iPad.

Αυτή την περίοδο, η Apple συνεργάζεται με διάφορα εργοστάσια για την παραγωγή των οθονών LCD IPS για τις συσκευές της –όπως με τις Japan Display, LG, Sharp, Samsung- αλλά από ότι φαίνεται, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί από την τεχνολογία LCD IPS για χάρη της τεχνολογίας OLED, η οποία προσφέρει περισσότερο έντονα χρώματα, ασύγκριτα υψηλότερη αντίθεση, δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό και είναι ενεργειακά αποδοτικότερη. Παρόλα αυτά, η παραγωγή οθονών τεχνολογίας OLED (Organic Light Emitting Diode) είναι αρκετά πιο πολύπλοκη και απαιτεί πολλούς περισσότερους πόρους.

 

Σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg, στο εργαστήριο της Apple εργάζονται περίπου 50 μηχανικοί, τους οποίους η αμερικάνικη εταιρεία φαίνεται να πήρε από τις εταιρείες AU Optronics και Qualcomm, οι οποίοι εργάζονται για να δημιουργήσουν λεπτότερες, ελαφρύτερες και περισσότερο αποδοτικές οθόνες.

 

Επειδή η Apple θα σχεδιάσει τις δικές της διαδικασίες παραγωγής, θα ελαχιστοποιήσει την εξάρτηση της από τους μεγάλους κατασκευαστές οθονών, κάτι που θα διευκολύνει και θα απλοποιήσει την συνεργασία της με μικρότερα εργοστάσια, όπως των AU Optronics και Innolux.

 

Link.png Site: Engadget