Η εκδίκηση είναι πολύ γλυκιά, από ότι φαίνεται για μερικούς developers. Η γνωστή εταιρεία πίσω από την ανάπτυξη της σειράς τίτλων παιχνιδιών Candy Crush κατάφερε με κάποιο τρόπο να πατεντάρει την λέξη “candy” στην Ευρώπη.

Aυτό ξεσήκωσε αντιδράσεις, και στο App Store της Apple, διάφοροι developers ξεκίνησαν να αναρτούν τίτλους παιχνιδιών (πάνω από 100 αναρτήθηκαν), σε μία οργανωμένη διαμαρτυρία “Candy Jam”, ενάντια στο πατεντάρισμα τέτοιων κοινών λέξεων.

 

Η Apple ειδοποίησε τους developers να αλλάξουν τις ονομασίες των εφαρμογών τους, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονταν ονομασίες όπως οι CAN D, ThisGameIsNotAboutCandy, CanDieCanDieCanDie και Candy_Game.

 

Όσο αφορά στον developer King.com, συνεχίζει να παίρνει μέτρα ενάντια σε όσους χρησιμοποιούν λέξεις από το πατενταρισμένο χαρτοφυλάκιο του, ακόμα και ενάντια σε όσους δεν έχουν να κάνουν με… γλυκά ή ζάχαρη.

 

Ένας για παράδειγμα developer είχε χρησιμοποιήσει την λέξη “saga” σε ένα τίτλο που αφορούσε στη Νορβηγική μυθολογία με την ονομασία The Banner Saga, με αποτέλεσμα η εταιρεία King.com να υποβάλει μήνυση. Η ίδια εταιρεία έχει προβεί σε αιτήσεις για trademarks και στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως περιμένουμε οι διαμαρτυρίες να κλιμακωθούν.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2014/01/31/apple-bombarded-with-candy-themed-games-in-trademark-protest/[/url]']Engadget