Την τεράστια επιτυχία του App Store η οποία χωρίς αμφιβολία θα συνεχίσει και τη φετινή χρονιά, μας υπενθυμίζει η Apple ανακοινώνοντας πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που φανερώνουν ένα ισχυρό οικοσύστημα και μια υγιή προγραμματιστική κοινότητα.

To 2014, όπως αναφέρει η Apple οι συναλλαγές στο App Store αυξήθηκαν κατά 50%, με τους προγραμματιστές να δημιουργούν τζίρο 10 δισ. δολαρίων με τις εφαρμογές και τα παιχνίδια τους. Από το ποσό αυτό, η Apple όπως είναι γνωστό κερδίζει το 30% ενώ ήδη οι πρώτες 7 ημέρες του 2015 κάνουν αισιόδοξη την εταιρεία για εξίσου εντυπωσιακά νούμερα καθ' όλη τη χρονιά αφού μόνο το διάστημα αυτό υπήρξε δαπάνη για αγορές από το App Store ύψους σχεδόν μισού δισ. δολαρίων.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έναρξη λειτουργίας του App Store το 2008, η Apple έχει πληρώσει 25 δισ. δολάρια στους προγραμματιστές, ένα ποσό που μόλις 6 μήνες πριν ήταν στα 20 δισ. δολάρια, κάτι που φανερώνει και τη συνεχή εκρηκτική άνοδο του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Μια ακόμη παράμετρος της επιτυχίας του App Store την οποία η Apple δε παραλείπει να υπενθυμίσει με κάθε ευκαιρία, είναι οι νέες θέσεις εργασίας που η εταιρεία έχει συμβάλει στην Αμερικανική οικονομία, ένας αριθμός που φτάνει τις 627.000 θέσεις μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι σήμερα το App Store διαθέτει 1,4 εκατομμύρια εφαρμογές στη συλλογή του, με τις μισές από αυτές να προορίζονται για το iPad και στις οποίες έχουν πρόσβαση χρήστες από 155 χώρες.

 

Link.png Site: Apple