Η Υπηρεσία Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε μερικές νέες αιτήσεις που καταχωρήθηκαν στην Apple και αποκαλύπτουν μία ενδιαφέρουσα εφεύρεση/ ευρεσιτεχνία που εντόπισε το Patently Apple.

Είναι πολύ πιθανό η Apple να παρουσιάσει σε κάποια μελλοντική συσκευή της ένα πλήκτρο -home button- που θα έχει τριπλό ρόλο, και πέρα από την λειτουργία του ως πλήκτρο επιστροφής στην οθόνη εκκίνησης και την χρήση του ως Touch ID, θα μπορεί να χρησιμεύει και ως joystick κατά το gaming.

 

Ο χρήστης θα μπορεί να πιέσει το πλήκτρο, το οποίο θα απελευθερώνεται χάρη σε ένα ειδικό μηχανισμό και θα εξέχει από το υπόλοιπο σώμα του κινητού για να εξυπηρετήσει ως χειριστήριο.

Το multi-function home button της Apple θα συνεχίσει να έχει όπως είπαμε και την σημερινή λειτουργία και ανάλογα την δύναμη που θα του ασκείται θα μπορεί να χρησιμεύσει είτε ως standard button, είτε ως gaming joystick.

 

Να αναφέρουμε επίσης ότι η Apple αναφέρει πως το νέο multi-functional home button μπορεί να διαθέτει επιπλέον αισθητηρές συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων δύναμης, επιτάχυνσης, γυροσκόπιο, αισθητήρα αφής, οπτικό αισθητήρα, αισθητήρα υπέρηχων, δύναμη ανάδρασης κ.ά.

 

gallery_286955_1600_18590.jpg

 

Link.png Site: PatentlyApple