Το "πράσινο φως" για τη δοκιμή τριών Ι.Χ. της Lexus με συστήματα αυτόνομης οδήγησης, πήρε η Apple από την υπηρεσία συγκοινωνιών της Καλιφόρνια.

Η λήψη της άδειας, η οποία έγινε γνωστή από την υπηρεσία, αναζωπύρωσε τα σενάρια δραστηριοποίησης της αμερικανικής εταιρείας στον κλάδο των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων.

 

Η Apple δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, παραπέμποντας σε περσινή της επιστολή όπου αναφέρει το ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Στην επιστολή τότε, δήλωνε "ενθουσιασμένη για την προοπτική των αυτόνομων συστημάτων σε πολλές εφαρμογές, ανάμεσα στις οποίες και στις μεταφορές".

 

Πρόκειται για την 30ή εταιρεία που λαμβάνει τέτοια άδεια στην Καλιφόρνια. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που θα έχει η Apple, θα είναι η τακτική ενημέρωση των αρχών της πολιτείας για την απόδοση των τεχνολογιών που θα δοκιμάσει. Μεταξύ των στοιχείων για τα οποία θα πρέπει να ενημερώνει, είναι και η συχνότητα με την οποία χρειάστηκε να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος ο άνθρωπος ο οποίος θα κάθεται στη θέση του οδηγού, ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

 

Link.png Site: BBC