Αν και η Apple έκανε μεγάλα σχέδια –προσέλαβε εκατοντάδες μηχανικούς και τεχνικούς με ειδικότητα στην κατασκευή/ παραγωγή αυτοκινήτων από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως από την Mercedes-Benz, από την Tesla, Ford κ.ά- για την κατασκευή ενός αυτοοδηγούμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bloomberg, το εγχείρημα είναι… νεκρό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Bloomberg, εκατοντάδες υπάλληλοι μετατίθενται σε άλλα τμήματα και επιχειρήσεις της Apple, και το εγχείρημα, γνωστό ως Titan, από ένα πραγματικό όχημα είναι τώρα απλώς ένα σύστημα αυτό-οδήγησης που θα μπορεί να πουληθεί σε αυτοκινητοβιομηχανίες για να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους οχήματα. Τα πράγματα μάλιστα είναι ακόμα χειρότερα, με την Apple να έχει κάνει γνωστό στους υπεύθυνους του εγχειρήματος Titan, ότι θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2017 να έχουν παρουσιάζει κάτι χειροπιαστό.

 

Τα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφόρησαν πολλές φήμες για το ηλεκτρικό, αυτό-οδηγούμενο όχημα της Apple αλλά από ότι φαίνεται κυριαρχούσε χάος παρασκηνιακά από το 2015, όταν οι διάφοροι μάνατζερ -λόγω έλλειψης ηγεσίας- άρχισαν να διαφωνούν για το πως θα έπρεπε να είναι το όχημα της Apple. Τα πράγματα μπήκαν σε μία σειρά με την έλευση του Bob Mansfield, ο οποίος έδωσε νέα διάσταση στο εγχείρημα, σκοτώνοντας την ιδέα ενός ανταγωνιστικού, προς τα οχήματα της Tesla, προϊόντος και προτείνοντας την δημιουργία μίας τεχνολογικής πλατφόρμας που θα μπορούσε να πωληθεί σε τρίτους.

 

Στο άρθρο επίσης επισημαίνεται η ασυμβατότητα των πρωτοκλασάτων στελεχών της Apple με την φύση της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία περιγράφεται ως προβληματική. Η Apple πάντως θα αποφασίσει οριστικά για το εγχείρημα και όπως αναφέραμε, στα τέλη του 2017.

 

Link.png Site: Engadget