To untether jailbreak για την τελευταία έκδοση του iOS (5.1.1) είναι εδώ και λίγη ώρα διαθέσιμο για τα περισσότερα μοντέλα της Apple που τρέχουν τη συγκεκριμένη έκδοση και μόνο.

 

Η διαδικασία του untether jailbreak επιτρέπει την εγκατάσταση του προγράμματος Cydia το οποίο "ξεκλειδώνει" το σύστημα αρχείων των iOS συσκευών και δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών τις οποίες δεν επιτρέπει επίσημα η Apple μέσω του App Store.

 

Τα μοντέλα που υποστηρίζονται μέχρι στιγμής είναι το iPhone 3GS/4/4S, iPad/iPad 2/Νέο iPad και τα iPod Touch 3ης/4ης γενιάς. Τα μόνα μοντέλα που δεν υποστηρίζονται είναι το Apple TV 2ης/3ης γενιάς καθώς και η τελευταία έκδοση του iPad 2 το οποίο διαθέτει 32nm chipset.

 

greenpoison.jpg

 

Για την επίτευξη του στόχου συνεργάστηκαν οι 2 πιο γνωστές hacking ομάδες του χώρου, η Chronic Dev Team μαζί με την iPhone Dev Team με τελικό αποτέλεσμα τη δεύτερη έκδοση του προγράμματος Absinthe. Το Absinthe 2.0 κυκλοφορεί για το OS X (10.5, 10.6, 10.7), τα Windows (XP/Vista/7) και το Linux. Οι οδηγίες της όλης διαδικασίας βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: Greenpois0n

File.png Download: Absinthe 2.0 για Windows | OS X | Linux