Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι το Mac Pro της Apple βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού για πολλά χρόνια, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές και αναλυτές της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ερχόμενο Μάρτιο σταματάνε οι πωλήσεις του στο χώρο της Ευρώπης.

Αιτία αυτής της διακοπής είναι ότι τα υπάρχοντα, στην αγορά, μοντέλα δεν ανταποκρίνονται στα νέα νομοθετικά δεδομένα που ισχύουν στην Ευρώπη και αφορούν πρότυπα για εσωτερικά εξαρτήματα υπολογιστών όπως το τροφοδοτικό και η συνδεσμολογία.

 

Συγκεκριμένα ο νέος νόμος που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, απαιτεί ότι όσες συσκευές δεν ανταποκρίνονται σε αυτά τα δεδομένα πλέον θα αποσύρονται από την αγορά. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα εφαρμοστεί σε συσκευές που υπάρχουν ήδη στο stock των καταστημάτων, συνεπώς συσκευές Mac Pro που υπάρχουν ήδη στις αποθήκες θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν. Ο CEO της Apple, Tim Cook δήλωσε ότι το νέο Mac Pro θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2013, ως εκ τούτου υπάρχει μικρή πιθανότητα η διαθεσιμότητά του στην Ευρώπη να καθυστερήσει.

 

Η εταιρεία από την μεριά της σε επίσημη δήλωση επιβεβαίωσε την διακοπή αυτή των πωλήσεων.

 

Link.png Site: ']techcrunch.com

Link.png Site: http://www.loopinsight.com/2013/01/31/apple-confirms-mac-pro-sales-will-cease-in-eu-on-march-1/']Η επιβεβαίωση της Apple