Πολύ κοντά στην εξαγορά της εταιρείας Beats βρίσκεται η Apple σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times οι οποίες επιβεβαιώνονται και από άλλα μέσα.

Η συγκεκριμένη εξαγορά αν τελικά ολοκληρωθεί, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Apple αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα «κλείσει» στα 3.2 δισ. δολάρια, ποσό που επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg.

 

Η Beats Electronics ιδρύθυκε το 2006 από τον Jimmy Iovine και τον γνωστό ράπερ-παραγωγό Dr Dre και έγινε κυρίως γνωστή για τα ακουστικά Beats by Dr.Dre τα οποία συνάντησαν σημαντική επιτυχία. Από το 2009 έως το 2012, την αποκλειστική κατασκευή των ακουστικών της Beats είχε αναλάβει η εταιρεία Monster Cable ενώ με τη λήξη της συμφωνίας η Beats ξεκίνησε μόνη της την κατασκευή τους.

 

Σημαντικός σταθμός στην πορεία της εταιρείας θεωρείται ο Αύγουστος του 2011 όπου ο γνωστός κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων HTC, προχώρησε στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου 50.1% της Beats που δεν απέκλειε όμως τη λειτουργία της ως αυτόνομη εταιρεία. Τον Ιούλιο του 2012 η HTC πούλησε πίσω στη Beats το 25% του μεριδίου της για το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων και το Σεπτέμβριο του 2013 το υπόλοιπο ποσοστό για 265 εκατομμύρια δολάρια.

 

Σχετικά πρόσφατα η Beats εγκαινίασε τη δική της streaming υπηρεσία μουσικής η οποία θεωρείται αντίπαλος της αντίστοιχης της Apple, του iTunes Radio.

 

Link.png Site: Financial Times

Link.png Site: Wikipedia