Λίγες ημέρες μετά τις πρώτες φήμες, η Apple επιβεβαίωσε σήμερα την εξαγορά της εταιρείας PrimeSense με το ποσό των 360 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κινήσεις της Apple τα τελευταία χρόνια στο χώρο αφού η PrimeSense ασχολείται με διάφορες τεχνολογίες και κυρίως της τρισδιάστατης απεικόνισης της κίνησης του σώματος στο χώρο. Η εταιρεία με έδρα στο Ισραήλ άλλωστε βρίσκεται πίσω από την πρώτη έκδοση του Kinect για το Xbox 360 το οποίο κυκλοφόρησε πριν 2 περίπου χρόνια, με τη Microsoft να στηρίζεται σε δική της τεχνολογία για τη νέα έκδοση του Kinect η οποία έρχεται με το Xbox One.

 

Επιπλέον η PrimeSense έχει δημιουργήσει και την τεχνολογία 3D Sense Scanner μέσω της οποία η συσκευή την οποία την ενσωματώνει, μπορεί να σκανάρει αντικείμενα και ανθρώπους, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη απεικόνιση τους η οποία μπορεί να αποσταλεί για εκτύπωση σε έναν 3D εκτυπωτή.

 

Τα σχέδια της Apple για ενσωμάτωση των τεχνολογιών της PrimeSense σε κάποιο από τα προϊόντα της όπως το iMac ή το MacBook δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά αν και ένα από τα πιθανά σενάρια, εμφανίζει τη συγκεκριμένη εξαγορά να έχει σχέση με την παρουσίαση τηλεόρασης από την Apple μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

 

Link.png Site: http://allthingsd.com/20131124/apple-confirms-acquisition-of-3d-sensor-startup-primesense/[/url]']All Things D