Η παρουσίαση από την Apple μιας υπηρεσίας στα πρότυπα των Spotify, Pandora και Deezer φημολογείται εδώ και καιρό και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα σύμφωνα με την πιο αξιόπιστη πηγή φημών για την Apple, την Wall Street Journal.

Όπως στο Spotify και στο Pandora, η μουσική υπηρεσία της Apple θα επιτρέπει την μετάδοση μουσικών κομματιών μέσω Internet μέσα από την τεράστια βάση της εταιρείας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει τις δικές του playlists με τραγούδια που επιθυμεί έναντι μιας μηνιαίας χρέωσης. Τα κομμάτια αυτά δεν θα αποθηκεύονται στο σύστημα του χρήστη αλλά θα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για μετάδοση μέσω της υπηρεσίας.

 

Το σχέδιο αυτό της Apple βρίσκεται στις σκέψεις της εταιρείας ήδη από το 2010 όμως για διάφορους λόγους δε προχώρησε κυρίως εξαιτίας του υψηλού αντιτίμου δικαιωμάτων που ζητάνε οι δισκογραφικές εταιρείες αλλά και από το φόβο της Apple να μην επηρεαστεί η υπηρεσία πώλησης μουσικών κομματιών μέσω του iTunes.

 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η Apple μόλις πρόσφατα ξεκίνησε ένα νέο γύρο διαλόγου με τις δισκογραφικές εταιρείες συζητώντας διαφορετικό τρόπο χρέωσης το οποίο πιθανόν να περιλαμβάνει και διαφημίσεις. Ακόμα η Apple επιθυμεί την παράκαμψη ορισμένων περιορισμών που ισχύουν σε άλλες παρόμοιες υπηρεσίες όπως η απαγόρευση αναπαραγωγής ενός κομματιού το οποίο έχει αναπαραχθεί από τον χρήστη πολλές φορές.

 

Όποτε και αν παρουσιαστεί τελικά τέτοια υπηρεσία από την Apple, θα διατεθεί για την πλειονότητα των προιόντων της εταιρείας όπως iMac, iPhone, iPad, Apple TV ενώ υπάρχουν σκέψεις να διατεθεί και για υπολογιστές με Windows λειτουργικό σύστημα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η υπηρεσία δε θα τρέχει στην Android πλατφόρμα.

 

Link.png Site: arstechnica.com'>