Το δεύτερο επεισόδιο της δικαστικής διαμάχης της Apple και της Samsung έλειξε πριν λίγη ώρα με νικήτρια και πάλι την Apple χωρίς όμως τα οικονομικά οφέλη που προσδοκούσε.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η Samsung παραβίασε τρεις από πέντε πατέντες για τις οποίες η Apple θεωρούσε ότι είχαν καταπατηθεί από την Κορεατική εταιρεία. Μια από αυτές αφορά 37 εκαατομμύρια συσκευές και την πατέντα "αναγνώριση δεδομένων" η οποία επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να ξεχωρίζει τους τηλεφωνικούς αριθμούς αλλά και τις ημερομηνίες για εύκολο πάτημα. Καμία συσκευή της Samsung δε βρέθηκε να παραβιάζει δύο άλλες πατέντες της Apple, το "συγχρονισμό στο παρασκήνιο" και την "καθολική αναζήτηση" ενώ μερικά smartphones βρέθηκαν να καταπατούν την πατέντα "slide-to-unlock".

 

Το οικονομικό σκέλος της μήνυσης, έφερε την Apple να διεκδικεί 2.2 δισ. δολάρια από τη Samsung, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε $40 ανά τηλέφωνο/tablet για δικαιώματα αλλά και "χαμένα κέρδη". Η Κορεατική εταιρεία ανταπάντησε με δύο δικές της πατέντες τις οποίες είχε προμηθευθεί γι' αυτό ακριβός τον σκοπό, ζητώντας το πενιχρό ποσό (συγκριτικά) των 6 εκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση η οποία θεωρείται ότι έγινε για να δυσφημιστεί η αξία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο μυαλό των ενόρκων.

 

Τα smartphones και τα tablets που βρίσκονται «κατηγορούμενα» είναι τα Galaxy III, Note II, Stratosphere, Galaxy Nexus χωρίς να περιλαμβάνει νέες κυκλοφορίες όπως το Galaxy S5 και το iPhone 5. Με τη σειρά της η Samsung επιτέθηκε στο iPhone 4, κατηγορόντας την Apple για καταπάτηση 2 πατεντών της με το συγκεκριμένο μοντέλο.

 

Το πρώτο επεισόδιο της κόντρας Apple - Samsung γράφτηκε τον Αύγουστο του 2012, με το δικαστήριο να επιδικάζει στην Apple το ιλλιγιώδες ποσό του 1.05 δισ. δολαρίων εξαιτίας ζημιών που προκλήθηκαν από παραβιάσεις πατεντών. Το ποσό αυτό κατέβηκε στα 930 εκατομμύρια ενώ η όλη υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει αφού η Samsung έχει προχωρήσει σε έφεση.

 

Link.png Site: ArsTechnica