Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε μήνυση σε βάρος της HTC, κατασκευάστριας κινητών τηλεφώνων, ισχυριζόμενη ότι η τελευταία παραβίασε 20 ευρεσιτεχνίες που αφορούν το i-Phone. Οι ευρεσιτεχνίες αυτές καλύπτουν πτυχές όπως το περιβάλλον χρήσης, την αρχιτεκτονική και το hardware της δημοφιλούς συσκευής.

 

Η μήνυση υποβλήθηκε ταυτόχρονα στην Αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) και το Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντελάγουερ.

 

«Μπορούμε είτε να παρακολουθούμε άπραγοι τους ανταγωνιστές μας να κλέβουν κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες μας, είτε να αντιδράσουμε με κάποιον τρόπο. Αποφασίσαμε να αντιδράσουμε», δήλωσε ο Steve Jobs, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple. «Θεωρούμε τον ανταγωνισμό ως μια υγιή δραστηριότητα, όμως οι ανταγωνιστές μας θα πρέπει να δημιουργούν δικές τους, πρωτότυπες τεχνολογίες, όχι να κλέβουν τις δικές μας».

 

Η HTC έχει εξελιχτεί σε σημαντικό παράγοντα της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς συσκευών Android και συνεργάζεται με τη Google στην κατασκευή του Nexus One, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές του χρόνου.

 

Στην παρούσα φάση η Apple εμπλέκεται ως διάδικος σε μία σειρά μηνύσεων οι οποίες έχουν τύχει έντονης δημοσιότητας και αφορούν κατά κύριο λόγο το iPhone, αλλά και άλλες πτυχές των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρίας. Η Apple και η Nokia έχουν αλληλομηνυθεί, κατηγορώντας η μία την άλλη για παραβίαση ευρεσιτεχνιών, ενώ πρόσφατα η Kodak υπέβαλε μηνυτήριες αναφορές σε βάρος της Apple και της Research in Motion σε σχέση με ευρεσιτεχνίες που αφορούν τεχνολογίες ψηφιακών φωτογραφικών συσκευών.

 

Link.png Site: boygeniusreport.com