Η Apple πρόσφατα προσέλαβε την πρώην Αντιπρόεδρο Τεχνολογίας της Nest (που όπως είναι γνωστό εξαγοράστηκε από την Google), που είναι και ειδικός στην ρομποτική τεχνολογία για να εργαστεί πάνω σε projects που αφορούν στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με αναφορά του Fortune.

H Yoky Matsuoka, που ειδικεύεται στην ρομποτική, και η οποία ήταν από τους ανθρώπους που βοήθησαν στην ίδρυση του τμήματος πειραματικών projects της Google με την ονομασία Google X, ξεκίνησε να εργάζεται στην Apple, αφότου πέρυσι αποφάσισε να εγκαταλείψει την Nest. Στην Nest ήταν επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης αλγόριθμων μηχανικής μάθησης για τον Nest Learning Thermostat.

 

Στην Apple, η Yoky Matsuoka θα εργαστεί υπό την καθοδήγηση του Chief Operating Officer, Jeff Williams, που είναι υπεύθυνος για τις πρωτοβουλίες της εταιρείας στον τομέα της υγείας, όπως είναι τα ResearchKit, HealthKit και CareKit.

 

Πριν ξεκινήσει να εργάζεται στις Google και Nest, η Yoky Matsuoka διηύθυνε το Neurobotics Laboratory του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον το οποίο και είχε ιδρύσει.

 

Στο εργαστήριο επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και στην κατασκευή ενός ανθρωπο-ρομποτικού συστήματος για να βοηθήσει στον τομέα της αποκατάστασης ανθρώπους που βίωσαν εγκεφαλικά επεισόδια, κακώσεις του νωτιαίου μυελού, εγκεφαλικές βλάβες κ.ά. Επίσης είναι γνωστή για την δουλειά της σε ρομποτικούς βραχίονες/ χέρια.

 

Link.png Site: MacRumors