Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, το σχέδιο της Apple για την παρουσίαση μίας νέας έξυπνης συσκευής που θα ανταγωνιστεί το Echo της Amazon, και θα βασίζεται στην ψηφιακή βοηθό Siri, προχωράει κανονικά.

Όπως συμβαίνει και με την συσκευή της Amazon, Echo, η συσκευή της Apple σχεδιάστηκε για να ελέγχει διάφορες συσκευές στο σπίτι, όπως συσκευές, τον φωτισμό και τις κουρτίνες χρησιμοποιώντας φωνητικό έλεγχο. Το εγχείρημα ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, και σήμερα, αφού ολοκληρώθηκε η φάση της έρευνας και ανάπτυξης, δοκιμάζονται πρωτότυπα στα εργαστήρια της Apple. Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η Apple δεν έχει ολοκληρώσει τα σχέδια και δεν έχει καταλήξει ακόμα αν θα κυκλοφορήσει την συσκευή.

 

Αν πάντως η συσκευή καταλήξει στην αγορά, θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι hardware που έχει ανακοινώσει η εταιρεία από την εποχή που ανακοίνωσε το Apple Watch το 2014. Το Echo σημείωσε αναπάντεχη επιτυχία, ακόμα και για τους μηχανικούς της Apple που εργάζονται πάνω στο επερχόμενο ανταγωνιστικό προϊόν της εταιρείας, και ήδη βρίσκεται στο κέντρο αρκετών συστημάτων smart home κατασκευασμένων από τρίτους. Στην Alphabet επίσης εργάζονται πάνω στην δική τους συσκευή, που είναι γνωστή ως Google Home.

 

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, η Apple θα επιχειρήσει να διαφοροποιηθεί από τα προϊόντα των Amazon και Google χρησιμοποιώντας ακόμα πιο προηγμένη τεχνολογία μικροφώνου και ηχείων ενώ ορισμένα πρωτότυπα διαθέτουν αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου (η Apple πριν δύο χρόνια είχε εξαγοράσει τα startups με ειδίκευση στο facial recognition, Faceshift και Emotient). Φυσικά, η συσκευή θα μπορεί να απαντάει σε κάθε ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στην Siri σε ένα iPhone για παράδειγμα και θα μπορεί να επεξεργαστεί όλες τις διαθέσιμες εντολές. Για παράδειγμα θα μπορούν να ζητήσουν από την συσκευή να τους διαβάσει τα email τους, να στείλει μηνύματα κειμένου, Tweets ή θα μπορούσαν να ζητήσουν από την συσκευή να στριμάρει περιεχόμενο από την υπηρεσία Apple Music. Η Apple επίσης σκέφτεται να ενσωματώσει χάρτες, ώστε το έξυπνο ηχείο, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, να μπορεί να ειδοποιεί τον χρήστη για το πότε θα ήταν καλύτερο να φύγει από το σπίτι για να μην χάσει το ραντεβού του, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα δεδομένα (απόσταση, κίνηση κ.ά).

 

Όπως είναι γνωστό, η Apple ξεκίνησε να δείχνει το ενδιαφέρον της για το Έξυπνο Σπίτι (Smart Home) και γενικότερα για το Internet of Things με το λανσάρισμα του HomeKit το 2014, και την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις δοκιμές με διάφορα Siri-driven ηχεία με δική της τεχνολογία surround. Το προϊόν βρίσκεται στα σπίτια μηχανικών της εταιρείας για δοκιμές, αλλά όπως αναφέραμε η Apple δεν είναι ακόμα σίγουροι αν θα κυκλοφορήσει την συσκευή μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να ακυρώσει τα όποια σχέδια της για αυτή.

 

Στόχος της Apple, σύμφωνα με το Bloomberg είναι η σημαντική βελτίωση των δυνατοτήτων της Siri γενικότερα, όχι μόνο στο ηχείο, αλλά στο iPad ή στο iPhone. Η εταιρεία έχει θέσει σε λειτουργία ένα ειδικό project με την ονομασία “Invisible Hand”, με την βοήθεια του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν πλήρως τα κινητά ή τα tablets τους χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Siri, η οποία με την σειρά της θα ελέγχει ολόκληρο το σύστημα, εκτός των ορίων κάποιας εφαρμογής, και χωρίς να απαιτείται ενεργοποίηση (π.χ ο χρήστης θα μπορούσε να ζητήσει από το iPhone του να ανοίξει μία ιστοσελίδα και να την μοιραστεί με ένα φίλο του, χωρίς να είναι απαραίτητο να εκκινήσει το περιβάλλον χρήσης της Siri).

 

Link.png Site: Bloomberg