Η Apple πρόσφατα ενημέρωσε μια ειδική ιστοσελίδα στην οποία καταγράφει τα διάφορα στάδια προόδου όσον αφορά το στόχο της, να φθάσει δηλαδή το 100% της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας. H σελίδα καταγράφει τις προσπάθειές της από το 1990, όταν η ιδέα της άρχισε να γίνεται πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή η Apple χρησιμοποιεί 75% ανανεώσιμη ενέργεια σε όλες τις μονάδες παραγωγής και στις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 114% από το 2010. Σε μια προσπάθεια να αγγίξει το 100% η εταιρεία βρίσκεται σε πυρετώδεις εργασίες προκειμένου να δημιουργήσει νέα "πράσινα" κτίρια ενώ θα προβεί και στις κατάλληλες μετατροπές στα ήδη υπάρχοντα. Συγκεκριμένα στόχο της εταιρείας είναι να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά και τα fuel cells ενώ θα συνάψει μακροχρόνιες συμφωνίες με προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν datacenters και παρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες σε εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο ήδη έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και έχουν πετύχει το στόχο αυτό, της χρήσης δηλαδή 100% ανανεώσιμης ενέργειας. Το ίδιο συμβαίνει και στο Austin, Cork, στο Μόναχο αλλά και στα κεντρικά της εταιρείας στο Cupertino.

 

2013-03-21-image-12.jpg

 

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, τα εργοστάσια στην Βόρεια Καρολίνα έχουν σχεδιαστεί από το μηδέν ενώ έχουν λάβει και πιστοποίηση LEED Platinum, κάτι που κανένα άλλο datacenter αυτού του μεγέθους και τύπου δεν έχει καταφέρει. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σύστημα αποθήκευσης κρύου νερού, τεχνολογίες απόλυτης ακρίβειας στη διαχείριση του κρύου αέρα καθώς και ενέργεια η οποία διανέμεται σε υψηλότερη τάση για να μειωθούν οι απώλειες.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/52030-apple-facilities-at-75-percent-renewable-energy-use.html[/url]']techspot.com