Νέα σειρά iPod nano παρουσίασε σήμερα η Apple, τα οποία αποτελούν την 7η γενιά με το μεγαλύτερο νέο χαρακτηριστικό τους να είναι η μεγαλύτερη οθόνη, όπως επίσης και νέα iPod touch με Α5 επεξεργαστή και ενσωμάτωση του Siri, με την κυκλοφορία τους να ξεκινά από Οκτώβριο.

Για την ακρίβεια η οθόνη είναι 2.5" ινστών με υποστήριξη δυνατοτήτων moultitouch και προβολής φωτογραφιών. Έχει ενσωματωθεί κουμπί home ενώ διατίθεται επίσης και δέκτης FM. Όπως αναφέρεται ύστερα από απαίτηση πολλών χρηστών έχει προστεθεί συνδεσιμότητα Bluetooth για σύνδεση σε ηχεία τέτοια τεχνολογίας. Η μπαταρία του μπορεί να δώσει μέχρι και 30 ώρες αναπαραγωγής μουσικής. Θα κυκλοφορήσει σε επτά χρωματισμούς, αλουμίνιο, μαύρο, μωβ, πράσινο, μπλε, κίτρινο και κόκκινο. Όσοι το χρησιμοποιούν για τις δυνατότητες Nike+ δε θα χρειαστούν εξωτερικό αισθητήρα για να καταμετρά τις επιδόσεις τους στο τρέξιμο, καθώς υπάρχει ενσωματωμένος. Η θύρα φόρτισης των νέων iPod Nano είναι η ίδια που παρουσιάστηκε πριν από λίγο μαζί με το iPhone 5 και έχει την ονομασία Lighting. Η τιμή τους αγγίζει τα $149 δολάρια με χωρητικότητα 16GB.

 

Όσον αφορά τα νέα iPod touch, πρόκειται για την 5η γενιά της συσκευής η οποία όπως αναφέρει η Apple είναι "ο πιο δημοφιλής media player του κόσμου". Έχει 6.1 χιλιοστά πάχος, 88 γραμμάρια βάρος ενώ εξωτερικά μοιάζει με τον προκατοχό του αλλά με πιο στρογγυλεμένο πίσω καπάκι. Η οθόνη είναι 4" ιντσών, όπως αυτή του iPhone 5 ενώ ο επεξεργαστής είναι ο Α5, τον οποίο συναντάμε στο iPhone 4S. Τα γραφικά του είναι επτά φορές καλύτερα από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η αυτονομία έχει βελτιωθεί αισθητά με 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής ή 8 ώρες video. Η κάμερά του είναι 5ΜΡ τεχνολογίας iSight με ταχύτητα κλείστρου f/2.4 και φακό 5 επιπέδων. Ενδιαφέρον προκαλεί ένα επιπλέον κουμπί στο πίσω μέρος της συσκευής για να μπορεί κανείς να ενσωματώσει ένα κορδόνι για καλύτερη σταθερότητα στη λήψη φωτογραφιών. Η εμπρόσθια κάμερα έχει αναβαθμιστεί σε 720p για Facetime κλήσεις. Θα κυκλοφορήσει σε πέντε χρώματα, μπλε, μαύρο κίτρινο αλουμίνιο και κίτρινο. Η έκδοση των 16GB κοστολογείται στα $299 δολάρια, τα 32GB στα $299 δολάρια, ενώ η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 64GB κοστίζει $399 δολάρια. Η 4η γενιά των iPod touch θα συνεχίσει να πωλείται στην εκδοση με χωρητικότητα 16GB στα $199 και 32GB στα $249 δολάρια.

 

iPod_Touch_Family_4PB_PF_NowPlaying_PRINT.jpg

 

Ανακοινώθηκαν επίσης και ακουστικά με νέο σχεδιασμό, με τον ήχο να διοχετεύεται πιο άμεσα στο αυτί. Ο σχηματισμός τους είναι προσεγμένος γεωμετρικά έτσι ώστε να ταιριάζουν σε όλα τα αυτιά. Υπάρχει επιπλέον και μια θύρα στο πίσω μέρος τους για καλύτερο εξαερισμό του αυτιού. Θα κυκλοφορήσουν και σε κόκκινο χρώμα, με συμβολισμό την καταπολέμηση του AIDS.

 

12.09.12-Earpods.jpg