Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση προχώρησε σήμερα η Apple, ανανεώνοντας τους όρους σύνδεσης στο Game Center, το κοινωνικό δίκτυο για gamers το οποίο βρίσκεται στις περισσότερες iOS συσκευές όπως το iPhone 4 και το iPad.

 

Σύμφωνα με τους νέους όρους που πρέπει να αποδεχθεί ο χρήστης ώστε να έχει πρόβαση στην υπηρεσία, με την αποστολή πρόσκλησης σε οποιοδήποτε χρήστη για την προσθήκη του στη λίστα φίλων, θα γίνεται παράλληλα και αποστολή του ονοματεπώνυμου του.

 

Έτσι ο χρήστης που θα παραλάβει την πρόσκληση, θα ενημερωθεί πλήρως για το όνομα του χρήστη που επιθυμεί να τον προσθέσει στη λίστα φίλων του. Αντίστοιχες υπηρεσίες όπως του Xbox, Playstation και Wii, δεν αποστέλουν καμία προσωπική πληροφορία του χρήστη παρά μόνο το ψευδώνυμο που έχει επιλέξει.

 

termsi.jpg 88136531.jpg

 

Υπενθυμίζουμε ότι σχεδόν παρόμοια τακτική προσπάθησε να ακολουθήσει η Blizzard, δημιουργός του Starcraft 2, ένα μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού. Η ανακοίνωση ότι για τη σύνδεση στο forum της εταιρείας Link.png Site: θα απαιτείται το πραγματικό ονοματεπώνυμο του χρήστη , προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις αναγκάζοντας την τελικά να ακυρώσει την αρχική της απόφαση.

 

Το Game Center είναι η υπηρεσία που δημιούργησε η Apple στα πρότυπα του Xbox Live, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε κάτοχο iOS συσκευής να φτιάξει το δικό του δίκτυο φίλων και να μοιράζεται μαζί τους την πρόοδο του για κάθε παιχνίδι που έχει εγκατεστημένο στο τηλέφωνο/tablet του.